Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 19 mei 2016

19-5-2016

Goedemorgen iedereen,

Donderdag ochtend, de duivinnen zijn er uit om 08.15 uur, ze zien er goed uit, trainen goed, zijn gezond, blinken mooi, dus daar kan het zaterdag niet aan liggen als het fout gaat. Het weer voor zaterdag is ook prima, hollands weer, zuiden wind, redelijk warm. De wind, tja, die is redelijk goed voor de gehele afdeling, we vliegen Quievrain en dat is zuid/zuidwest lijn, en met wind van achter moeten ze in principe overal kunnen vallen. Misschien dat de trek wat invloed heeft, duiven gaan vaak in groepen en houden meestal de snelwegen aan ( zie filmpjes over GPS duiven). Maar je moet ze ook gezond hebben hoor en goed, overal kunnen vallen zeg ik wel, en dat is ook zo, maar net als met noordenwind komt het aan op goede en gezonde duiven. We gaan het zien.

Advies: Druppelen in de oogjes deze week, en voor liefhebbers waar het niet "loopt" hou het geel in de gaten en de koppen. Ga eens naar een duivenarts. Hier nog geen medicatie gebruikt tijdens de vluchten.

Ik zie net dat alle 19 duiven die mee waren afgelopen week van de top 20 aangewezen duiven prijs hadden in de afdeling. dus 19 op 19 dat is 100 %. de 20e duivin 14-688 is al enkele weken niet mee( gewond). dat zal niet snel weer voorkomen, een 100% score op uitgezochte duiven, en nogmaals, uitgezocht voor het seizoen he.

update 13.00 uur

Zo, de ouden weer wat snoepzaad/pinda's/hennep en Beute korrelmix gegeven, een volle bus, dus ongeveer 600 gram voor 60 duiven. Vanmiddag laat ik de duiven er nog even uit, maar op donderdag middag hoeven ze niet lang, 30/45 minuten is genoeg maar willen ze langer dan mag dat natuurlijk. 

Net even producten gebracht naar Staphorst en S'heerenbroek . Kom ik op de terugweg een vertegenwoordiger tegen van een bekend voermerk in een Kia, dus ik toeter en steek mijn hand op om te groeten....en wat denk je, geen blik waardig vind de man blijkbaar. Tja. 

Bij dick vogelzang hoorde ik dat we geen matador voer meer geven aan de duiven in de vrachtwagen van afdeling 11. Ik begreep toch dat het goed beviel die transportmix. Wat daar nu de reden van is? Maar even afwachten. 

Zoals ik reeds vertelde gaan er morgen 50 duiven mee, 23 doffers en 27 duivinnen. Volgend week zaterdag gaan de gewonden mee naar Weert, een herstart vlucht. 

Normaliter hebben we op zaterdag met eendaagse fond ook een Vitesse vlucht, maar dit seizoen alleen de eerste zaterdag, op de latere fondvlucht zaterdagen geen dubbel vlucht. Goed voor het aantal duiven op de dagfond denk ik, of je speelt ze op de eendaagse fond, of ze blijven thuis. Hoeven we ook niets te splitsen. 👍

Terug