Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 12 mei 2016

12-5-2016

goedendag vrienden en vriendinnen,

Afgelopen dinsdag zijn mijn moeder, acht andere bewoners negen zusters en een dokter op vakantie gegaan. Ook de bewoners van Reggersoord die niet mee konden worden helemaal in de watten gelegd .

Gisteravond waren we in het vakantiehuis te gast, we waren uitgenodigd , dus gingen natuurlijk mee naar de bbq.  Een aantal dagen worden de oudjes verwend met live muziek, schoonheidsspecialiste , dans, wandelen , gewoon een paar dagen uit het " verpleegtehuis" groot respect voor de vrijwilligers , echte verpleegsters die er dagen voor moeten opnemen....... Want ze worden niet betaald. 

Alles kan gelukkig worden betaald uit de uitjes pot die we hebben verkregen door de verkoop van de late jongen van de vliegers afgelopen september . Dus de kopers nogmaals dank, geweldig te zien hoe de oudjes waaronder mijn moeder genieten , top.

Morgen vrijdag, gaan er 50 mee naar Quievrain 320 km. Later meer.

Update 08.45 uur, net even gekeken hoe quievrain ligt , in welke lijn precies, het is zuidwest. We hebben in het verleden prachtige concoursen gehad vanuit deze losplaats. In het nabij gelegen pommeroeul ....daar hebben de Friesen mindere herinneringen aan. Ik denk dat he zaterdag een geweldige duivendag gaat worden, echt Hollands weer. Ook in belgie is de voorspelling voor zaterdag prima voor oude duiven. Veel beter voor duiven dan de laatste week met de warmte, de neerkomende stof, de zuidoosten wind, storing etc. Dat hebben we as zaterdag allemaal niet.

update 10.15 uur. De ouden zijn binnen, de jongen buiten. Gelukkig vliegen mijn ouden geweldig goed en hoef er niet na om te kijken, want ....wat heb ik het druk. Vanmorgen kwam een levering van DHP en van GROEP LATAIRE, dus we hebben weer verse LTW(al weer op), Lecithine olie van DHP en Clean Balance en de geweldige oogdruppels die op speciaal verzoek gemaakt worden bij Groep Lataire. Dat er 30 ml in een flesje zit en dat voor maar € 10,00 is eigenlijk niet te doen, maar liefhebbers profiteer er van.

Straks tegen 11.15 uur wanneer ik de jongen binnen roep ga ik beginnen met potten maken , de OLYMPIC MG MIX ( hier te bestellen op de site natuurlijk) is een enorm succes en de ELECTROBOOST, ook die moet ik weer vers maken vandaag. Ik probeer het iedere week vers te maken dat het zo fris mogelijk bij uw thuis komt. Dan tegen 15.00 snel naar het postkantoor met alle pakjes en om 16.00 uur gaat de ploeg duivinnen nog een keer los voor een uur training en daarna de doffers voor een uur open hok(Speel kwartiertje op donderdagmiddag). Daar moet ik een uur bij staan i.v.m. de roofvogel dus ondertussen maar capsules maken, waar ik vanavond mee door moet gaan, want de vraag is mega groot nu zo aan het begin van de midfond en dagfond.

as zaterdag hebben we de wind als Friesen niet op kop maar op de zijkant, dus gunstig voor ons, vooral omdat we nu zuidwest vliegen. de duiven gaan dus harder dan u denkt, pas op.

Voor de Belgische/Franse liefhebbers ook weer goed nieuws, de Beute producten zijn nu ook verkrijgbaar bij Onijn in Ronse, vlak op de taalgrens
Tussen Vlaanderen en het Waals gewest Henegouwen in de Vlaamse ardennen, dus ook voor onze Waalse en Franse sportvrienden nu makkelijker verkrijgbaar.

Terug