Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 8 mei 2016

8-5-2016

Goedenmiddag iedereen, wat later dan gebruikelijk, gisteravond gewerkt tot 23.00 uur en vanmorgen om 08.00 begonnen bij het tankstation.

Gisteren hadden we een pittige vlucht, toch wel hier en daar duiven weg. Bij ons stond het 57 minuten open, veel laatkomers kwamen van de eilanden retour. Ze zagen duizenden duiven door Noord Holland en Almere gaan van Friesland, Roy Vos appte me 09.40 koppels over Almere. Roy, dit jaar ook Beute producten gebruiken pakte zelf trouwens de eerste. Mijn eerste twee kwamen van Richting Heerenveen, toen diverse terug van Noordwolde en Oldberkoop en de lateren zelfs helemaal vanuit het noord noordoosten. Die van noordwolde zeiden eerst gedag in Oosterwolde, en daar kwamen ze al van boven.(de Noordwestzijde), maar wel goed voor het zelfvertrouwen voor de westelijke liefhebbers, Daar waren ook duiven weg hoor, ik las bij een goede speler dat hij nog enkele eerste prijs winnaars miste, die zullen er nu wel zijn, maar toch heel spannend.

Bij ons miste Gucci haar prijs, ze stond op 25 weken aan èèn stuk prijs, maar gisteren was ze mijn 41e of zo. Met klei aan de poten, ze was op de wadden geweest, had bij het strand gestaan en toch maar weer richting Drenthe gevlogen.

Vandaag 8 Mei, Moederdag, een prachtige dag dus voor moeders....maar hoeveel moeders zijn er niet meer?? of hoeveel van u hebben hun moeder al in geen jaren gezien...door wat voor reden ook. Maak het goed, voor dat je het weet is ze weg.

Vandaag 8 mei 1999 stierf mijn vader Arnold Beute, een groot duiven kampioen in de jaren 60,70 en begin 80 misschien wil èèn der grootste kampioenen van het noorden. Daar kwam in 1981 een einde aan, moeder ernstig ziek en de duivensport "uit" in 1984 weer voorzichtig begonnen, hele beste klakken gehaald bij Eppo Bodde uit Winschoten, en in 1987 werden we weer jonge duiven kampioen van het Rayon. Dus 8 mei, vandaag een rare dag, Moederdag en sterfdag, het zal voor moeder Beute een vreemde dag zijn.

Nu zitten de duiven in bad en straks gaan ze even los, even de vleugels strekken. Laatkomers niet vergeten een herstel Power tablet op te steken, ze moeten volgende week weer mee he.

later meer

Terug