Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 1 mei 2016

1-5-2016

goedendag iedereen

Weer een geweldige vlucht gehad gisteren, het gaat dit seizoen geweldig. De eerste prijs in de club en 9e tegen 19.000 duiven. Het was 14-818 die we kregen in 2014 van Team GPS . Onze tweede was de snelste jaarling van de club en de eerste doffer. Deze 15-528 gaat een goede worden hoor let op. 

Na vier vluchten staan we hier in pv de Vredesduif te noordwolde 1e aan en onaangewezen en 1 asduif en Gouden Crack, nog geen duiven verspeelt  gelukkig dit seizoen. 

De duiven hebben ook vandaag Electroboost en Clean Balance door het water, en maandag, dinsdag en woensdag weer LTW . 

Er zijn regelmatig vragen over onze duivinnen. Die zitten los op het hok, krijgen het zelfde voer als de doffers, zitten gewoon naast hun partners. Dus geen verschil met de doffers qua voeding en verzorging 

Update 10.30 uur, de duiven lekker in bad geweest. Althans de duivinnen, nu de doffers nog, ze zien het bad en duiken er in als gekken, goed teken toch. 

Er was ook een vraag over de oogdruppels of ik dat iedere week deed, wel zo vaak mogelijk, het kost wat tijd he. De wijze waarop je druppeld is ook van belang, ik leg de druppel op het oog....laat het dus niet vallen, nee ik leg het er op. 

Terug