Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 21 april 2016

21-4-2016

Goedendag iedereen,

Het was steenkoud vanmorgen, tegen het vriespunt. De duivinnen er uit om 08.45 uur, de zon hoog aan de hemel maar machtig koud.

Ze krijgen vandaag zoveel eten als dat ze maar willen, gisteren hebben ze 80 km gevlogen met koude kopwind, dus kunnen we wat extra gebruiken. Enkele laatkomers van gistermiddag geef ik vandaag een Herstel Power Capsule, ze moeten weer mee morgen avond.

Enkele blijven thuis, de 688 kwam vorige vlucht gewond terug, gisteren de 128 met een gat in zijn borst, en de 577 en 508 een schaafwond aan de onderzijde. De 688 is een duivin van 2014 de andere drie zijn jaarlingen. Prijs winnen doen ze zaterdag toch niet, dus waarom zou je ze dan spelen he. Gewoon paar weekjes rust, en daarna kunnen ze zo weer instappen.

Gisteren bij Gunter Prange geweest, gezellig, de duiven van de PIPA verkoop bekeken, kinderen van de 61 en de 520, totaal 9 stuks, geweldige duiven, de 1017 was de mooiste, een kind van de 61. Geweldige duiven.

De duiven zijn er nu 45 minuten uit(duivinnen) en ik heb ze nog niet gezien, ze zijn uit het zicht. Volgens enkelen zullen ze wel ergens op een dak of op het land zitten.

Vanmorgen een berichtje wanneer beginnen te verlichten? ik schreef voor hem 21 Juni, de langste dag. Krijg ik een mailtje terug, de vorige keer schreef u 15 Mei.... Ja dat klopt, hij wist het wel, waarom vraag je het dan? haha Als je het systeem van velen volgt begin je op 21 Juni met bijlichten(langste dag), en doe je mijn systeem van begin je rond half Mei. Het is wat de mensen zelf maar willen he. Veel wegen die naar Rome leiden.

Terug