Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 2 april 2016

2-4-2016

goedemorgen iedereen

Vandaag de eerste vlucht van het seizoen 2016. We hebben er zelf 64 mee, 32 koppels. In pv de Vredesduif waren tegen de 400 duiven dus reeds een mooie koppel. 1 liefhebbers had ze voor vracht mee de anderen allemaal voor een klokvluchtje. We hebben er wederom een nieuw lid bij, Brandsma jr uit Wolvega die speelde bij de Woldvliegers heeft gekozen voor een veel sterkere club om zich te meten, respect. Waarschijnlijk krijgen we in Juli wederom een goed spelend lid er bij, een speler uit Steenwijk gaat verhuizen en komt dan waarschijnlijk rond noordwolde te wonen, en natuurlijk kiest hij dan voor pv de Vredesduif .

Alles verliep vlekkeloos gisteravond, de systemen werkten goed en bijna alle chipringen werkten, hier en daar een foutje, naar het was ook een vlucht om te kijken of alles werkt. Volgende week voor het "  eggie" en dan zullen foutjes er niet meer zijn. Iedereen heeft kunnen testen gisteravond en alle ringen zijn gecontroleerd .

De vrachtwagen was wederom op de minuut aanwezig, 19.10 aanwezig, 19.20 weer onderweg, ook hier alles vlekkeloos. Groot respect voor de organisatie .

Wanneer de duiven vandaag gelost worden zullen ze er ongeveer een uurtje over doen, ik denk iets sneller zelfs door de wind op staart. Het is een 80 km voor mij. De duiven komen binnen, voer en water staat klaar. In de broedbakken wat snoepzaad en pinda,s , in de voerbak Beyers sport Galaxy light en verse Beute bak er naast. In het water Electroboost en Clean Balance, gelijk bij thuiskomst , hier geen schoon water eerst, nee, de duiven beginnen gelijk met Electroboost en Clean Balance. Vanavond bij het scheiden der duiven krijgen ze een oogdruppel. Afgelopen week met de Weerd gesproken over de noodzaak van goede druppels voor het schoonmaken van het oriëntatie systeem in de neus , kop en ogen.

Natuurlijk gebruik ik alleen mijn eigen producten. Waarom? Ik wil het beste voor mijn duiven, en heb steeds gezocht naar het allerbeste, en dat onder mijn eigen naam uitgebracht. Het is nu compleet, er komt waarschijnlijk niets bij, alles wat we nodig hebben, of gebruikt word is er nu. Het systeem is compleet. En iedereen kan pakken wat hij wil. De LTW , Olympic MG mix en de lecithine olie is het basis systeem, en de andere producten dat is uw eigen keuze, ik vind de Electroboost en de oogdruppels ook zeer belangrijk en als ontsmetting de clean balance . Maar de LTW ............ Wauw , wat een mooie reacties over super trainende duiven, schone droge koppen en zijdezachte pluim, steeds in combinatie met MG mix en de lecithine olie.

Iedereen succes vandaag, al is het hier maar een trainingvlucht . Later meer

De duiven gisteravond niet in een volgorde gezet, ook geen getekenden. Volgende week voor de eerste echte vlucht zal ik 20 duiven invoeren dit in verband met systeem in onze club( de eerste 20 van de eerste vlucht zijn de duiven die tellen voor de gratis prijzen, dus iedereen met meer dan 20 duiven moet ze opgeven, de anderen kunnen geen gratis prijzen winnen. de eerste vlucht ! er kan niet gewisselt worden. deze 20 blijven de 20 voor heel 2016. Bij mij worden het 20 duivinnen.

Vorig seizoen 13 eerste prijzen in de club gewonnen, mijn doel om minstens net zo veel te winnen ( in de vereniging), al hebben we er een goede speler bij, je moet jezelf een doel stellen. en bij mij is dat 15 eersten, gaat zeer moeilijk en misschien wel onmogelijk worden, maar ik doe het toch, ik moet mezelf druk opleggen.

as woensdag ga ik met een auto vol Beute producten naar Belgie naar Knesselare voor Groep Lataire, zoveel producten dat het eigenlijk niet met de post kan, en dan kan ik gelijk africhten op de Belgische grens( met mooi weer), dus twee vliegen in èèn klap.

update 12.43 uur

De duiven werden gelost om 11.15 uur, om 12.07 komen er 13 tegelijk, die een minuutje elkaar hoog houden en om 12.08 vallen, ze komen vlot thuis. De doffers zijn in de voorberreiding 1 keer naar Zwolle geweest en de duivinnen ook 1 keer.  Bij Herman Gaal was het wederom de 168 !! uit Kleinzoon Vechtmachine x Mastermind van Verkerk. Henk de Weerd zei het ook nog afgelopen week, Wat een beste duif, ook Nanne Wolff pakte hem er gelijk uit als super. Welke hier de eerste was weet ik niet, ongeveer allemaal tegelijk denk ik.

18.00 uur update Ging prima vandaag, de duiven zijn thuis , ze mankeren niets. Volgende week de eerste Vitesse vlucht. 

 

Terug