Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 31 maart 2016

31-3-2016

Goedemorgen iedereen,

Gisteren bij dokter Henk de Weerd geweest, hij nam alle tijd om mijn duiven te bekijken en vragen te beantwoorden. de duiven waren gezond, 1 duif en dat was de 13-345 de Asduif van vorig jaar was er nog niet helemaal, beetje ruwe nek. Maar geen enkel spoor van geel, wormen, ontstekingen en of luchtweg problemen. De andere 3 waren perfect. de 345 ook super gezond maar moest nog wat strakker. Een rondleiding gehad door het gebouw, Herman Gaal was mee, en voor hem was het de eerste keer, dus kreeg een kijkje achter de schermen. We hebben gesproken over de nieuwe hype van schimmels en bacterrieen , hij was daar zeer stelling in. Zeer interessant vond ik de methode van kelen kijken die hij liet zien, met een speciale truuk liet hij zien om die te controleren, te beoordelen en zonder onderzoek verder te kunnen zie of een duif "in orde" is

Bij de twee duiven van Herman vond hij ook helemaal niets, de 168 was een geweldige vlieger vertelde Henk, en deze duif met eersten en tweeden in 2015 is dat ook zonder twijfel.

Een aantal zeer bruikbare tips gehad van Henk en de Poolse duivenarts die er bij aanwezig was. Het was op het gebied van Antibiotica, de werking, de samenstelling, de registraties etc zelfs een eye opener.... Ik weet nu nog lang niet alles, maar wel veel meer.

Nog even over mijn eigen producten gehad, tja die zijn goed, je duiven en die van Herman hebben niets vertelde de Weerd. Maar blijf wel controle houden. En tegen medicatie ben ik niet he !!! ik ben voorstander om iets te doen wanneer ze ziek zijn. Geen schema meer.

En nog gesproken hoe het kan dat met kopwind en mooi weer ( duivenweer) sommige mensen alles oprollen.... en juist met slecht weer of storing die duiven totaal missen. Hier heb ik ook weer wat van opgestoken.

Heel belangrijk in dit probleem zijn oogdruppels !!

Terug