Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 9 maart 2016

9-3-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Vanmorgen om 09.00 uur de duivinnen er uit, en de doffers doorgeschoven naar het duivinnenhok, had ik mooi weer even tijd om het dofferhok schoon te maken. In 10 minuutjes gereed, krabben, een beetje fris zilverzand op de grond en in de bakken, en wat verse Beute bak. Dus toen net om 09.45 uur de duivinnen weer binnen kwamen....via het dofferhok was alles brandschoon. Ze duiken dan gelijk in hun broedbak, dat is ook het systeem he, ze willen snel naar binnen na een training omdat ze in het dofferhok mogen. Ik voer wel een beetje bij binnenkomst, maar eigenlijk kijken ze daar niet na, ze zitten vijf minuten in de broedbak, en weten dat het voer later komt in hun eigen hok.

Gisteren een geweldige dag gehad met Ricky Roman en Martin( Nog niet zo lang in de duivensport, dus ook voor hem prachtig), om 08.30 stomd Ricky al op de stoep met hard gekookte eieren uit het Hotel waar hij verblijft. Paloma Solleveld de dochter van Pigeon-Peet had een geweldig Hotel voor hem dus in de dagen dat Ricky hier is, slaapt hij goed( weing slaap hahaha).

Ricky had een Ring mee van Mike Tyson voor het jong wat bij de Vechtmachine ligt, hij mocht hem zelf om doen, leuk toch. Mike is 30 Juni jarig dus dan moet de jonge duif daar zijn. Dus even tijd om uit te groeien. Om de andere poot hebben we een ring van mij gedaan ( 748). Hij had twee andere ringen mee genomen voor Anne Lenis, de verzamelaar en ook nog goede speler uit Joure. Dus ik ga snel naar Anne om de ringen te brengen, tevens neem ik alle oude duivenboeken voor hem mee.

Afgelopen maandag zijn veel mensen al begonnen met de kuur van 14 tot 21 dagen met LTW of Prange Suppe, vanmorgen had ik een mailtje dat de mest een beetje vies was bij een liefhebber. Dat is heel normaal LTW maakt het systeem schoon, dus de vuile drap in het lichaam komt naar buiten, tja het is geen mooi gezicht, maar geeft met een paar dagen wel zeer strakke duiven en mooie mest. Dus heeft u ook vieze mest? en u geeft LTW of Prange Suppe? ja dat klopt, dan hadden de duiven nog te veel bagger in zich en ook vaak oude dons, zie het als ontslakken. Dus wees niet bang ;)

We hebben nog een maand tot de eerste vlucht, dus tijd zat, maar het is wel een fijn gevoel wanneer de duiven straks schoon aan de start komen, dus wees blij dat het er nu uitkomt, dan kan de forme straks gemakkelijker komen. En ik begreep van de weermannen dat het 10 graden gaat worden dit weekend dus het gaat de goede kant op.

Wanneer u bij de dokter komt en uw duiven hebben het geel, wormen of coccidiose dan kunt u er nu nog wat aan doen. Hier gelukkig geen last, mede natuurlijk door de enorme weerstand van de duiven. Ze zijn vorige week donderdag geent tege paramixo , de jongen ook trouwens. En alles ziet er nog top uit, geen uitvallers bij de jonge duiven.

Terug