Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 26 februari 2016

26-2-2016

Goedenmorgen dames en heren,

Druk met de voorberreiding op de voorjaarsbeurs van volgende week het weekend van 5 en 6 Maart. En dan mannen en vrouwen, jongens en meisjes gaat het seizoen beginnen. De maandag na de beurs is het begin van het seizoen. Ditmaal 7 Maart dus. Ik begin dan met een 21 dagen kuur van LTW, ze krijgen het nu ook al regelmatig maar ik mag graag een opstart kuur doen aan het begin van het seizoen. De duiven trekken dan helemaal strak ( al zijn ze dat bij mij nu al hoor), en beginnen te trainen ongelofelijk. Voor de vluchten moeten de duiven in een bepaalde conditie komen waar ze dan later in het seizoen baat bij hebben. Vanaf het eerste weekend in April moeten ze aan de bak en dan is het verstandig dat de duiven ingevlogen zijn. Nu op dit ogenblik ( 26 februari) komen ze zo nu en dan los, om even de vleugels te strekken, de gehele winter vast gezeten, en om scheefvliegers te voorkomen krijgen ze regelmatig Olympic MG Mix over het voer, u kunt natuurlijk ook zoals velen juist alleen de VITA-SPORT nemen( de nieuwe naam voor Beute Sport), liefhebbers die veel scheefvliegers hadden door spier blesures zien het aantal ongelofelijk afnemen. Ik moet eerlijk zeggen dat de meeste liefhebbers het niet eens zien dat ze en scheefvlieger hebben, ze zien het gewoon niet. Soms hebben ze een duif die er niet goed uit wil om te trainen, of een duif die steeds eerder terug is dan de anderen maar nog denken ze dat ze geen scheefvliegers hebben.....

Deze duiven( vaak pas in April) , gaan gewoon in de mand...en komen dan niet thuis, en nog hebben liefhebbers niet door dat dit scheefvliegers waren( overbelasting van de spieren, daardoor moeilijk vliegen, dat noemen we dan in de duivensport scheef vliegen)

Soms zijn duiven voor het leven uitgeschakeld door deze spier problemen, maar liefhebbers die nu reeds wat extra,s geven, voorkomen veel, en diegene die het toch krijgen kunnen met wat rust dan genezen. Mijn 10-012 nestzusje van de nationale asduif is ook een tijdje scheefvlieger geweest, en na een paar weken rust ging het weer prima en won ze kopprijs na kopprijs.

Dus hou het in de gaten.

Terug