Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 23 februari 2016

23-2-2016

 

goedendag vrienden en vriendinnen

Een late dochter van Buddy ( de asduif van afdeling Friesland) zit al lekker op eitjes. Ze is bij de oude 366 gelopen , de doffer van 2009 die vijf jaar weg is geweest. Deze oude rakker moest eigenlijk tegen de duivin van Arjan Spek , maar die duivin van 2010 wil het niet. Stijfkoppig is ze, ze wil terug naar Heerde. Ik zal haar spoedig terug brengen.

Elco Homma heeft besloten te stoppen met het schoon maken hier, hij heeft een nieuwe baan, en er echt geen tijd meer voor. Vanaf 2008 heeft hij hier alles schoon gehouden, misschien doe ik het zelf weer of ik moet even op zoek naar een nieuwe verzorger. Elco bedankt voor die zeven jaar poetsen, respect , bedankt. Dus op zoek naar een nieuwe verzorger 😅😅😓😓😓😓

Gisteravond de nieuwe folder laten zien aan moeder Beute, ze vond hem geweldig, wat kost dat allemaal wel niet vroeg ze. Haha ja mama vertelde ik, dar wil je helemaal niet weten, natuurlijk kost het geld, maar het komt vanzelf weer terug.

En Johan Halman nog even op bezoek gehad, hij neemt de Beute producten altijd mee bij zijn voer leverancier de Groot. Hij vertelde dat hem de vita-sport zo goed bevalt ( vita sport is de nieuwe naam van Beute Sport) , bijna geen vleugel problemen meer, vorig jaar nog 1 , vroeger veel meer vertelde hij, ben ik blij om Johan .

En over de LTW , tjonge jonge , wat een succes, is toch prachtig.  En ook vaak de vraag: prange suppe of LTW ? Dat is in het systeem beide mogelijk, u kunt kiezen . Wanneer prange suppe in uw systeem zit, natuurlijk gewoon blijven doen, machtig goed product. En als u nog zoekende bent , probeer dan de LTW een liter voor €30,00 , steeds op maandag, dinsdag en woensdag . Vanaf 7 maart eerst 14/21 dagen achter elkaar, beetje licht voeren er bij en dan gaan ze geweldig trainen.

U kunt de beute producten natuurlijk halen bij Debby,s Diervoeding te Didam of Theuns Diervoeding te Dongen, maar ook bij jp de lijzer en dick vogelzang, er zijn diverse plaatsen in Nederland natuurlijk. Ook bij Wim Pasman te Eefde 

Ook steeds de vraag waarom over van Beyers elite enzymix naar Galaxy van Beyers? Tja, dat kan ik moeilijk uit leggen, het gaat al goed met dit systeem vanaf 2007 dus waarom dan wisselen? Het systeem beute op zich word ook niet veel anders hoor, nog steeds een soort Vliegvoer en een energie, alleen nu van Beyers Galaxy. 

Ik heb het voer mogen bekijken bij de firma Beyers, het ziet er geweldig uit, prachtige mais, zelfs rode Bordeaux mais. En ik weet ook dat een duif zijn eigen keuze maakt als je ruim voert, dus met dit geweldige voer, laat ik de duif eigenlijk zelf de keuze maken. De eiwitten die er heel weinig inzitten, geef ik natuurlijk de dierlijke eiwitten uit de olympic MG mix, die zijn veel en veel sneller opneembaar. Duiven zijn drie uur na opname van de olympic MG mix reeds weer herstelt 

Om uit plantaardige eiwitten energie te kunnen halen , moet een duif eerst energie gebruiken..... En dan duurt het tot 70 uur voordat een erwt energie is geworden... Met olympic MG mix of herstel-power is het binnen drie uur geregeld .....en kunnen de duiven weer beginnen met de volgende vlucht. Dus anno 2016 waarin we duiven vaak willen spelen en geen terug val willen na een zeven a acht vluchten is het gebruik van Olympic MG mix ( combinatie van dierlijke eiwitten, calcium, magnesium) zeer goed mogelijk en misschien wel wenselijk zelfs. We houden duiven geen weken meer thuis, hoeft ook niet, de duiven van tegenwoordig kunnen veel meer aan, en dat door training natuurlijk, goede voeding en Beute prodcten. U kunt de poeder op het voer plakken met beute lecithine olie dat geeft extra energie door de lecithine ( er kunnen extra vetten worden opgeslagen door gebruik van lecithine ) , maar u kunt de poeders ook prima aanplakken met Colicontrol of zelfs LTW of Clean Balance , de LTW en clean balance zijn voor door het water gemaakt, maar blijken prima over het voer te kunnen. 

Ook vaak de vraag, moet ik alle beute producten geven?  Nee, hoor u maakt zelf uw keuze, de olympic MG mix is herstel power en vita sport gemengd, dus daar is reeds een keuze. Op maandag, dinsdag en woensdag een duivendrank door het water, en aan u de keuze LTW of Prange Suppe. 

U kunt na de vlucht schoon water geven, of Electroboost of Clean balance, maar ik meng de twee producten, de Electroboost als elektrolyten en de Clean Balance als ontsmetter, dus steeds wat door het water behalve donderdag en vrijdag. Maar ik geef geen medicatie he. Alles op natuurlijke basis, in de toekomst worden steeds meer medicatie verboden, en ik ben reeds sinds jaren aan het zoeken naar de beste natuurlijke vervangers. 

Nu is het gehele plaatje gereed, er komt niets meer bij. 365 dagen per jaar natuurlijk gezonde duiven, althans zonder medicatie, en opvallend wat hebben de duiven een weerstand. 

Terug