Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 18 februari 2016

18-2-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen

Vandaag van alles meegemaakt, een dag van uitersten.

Rond 09.30 uur prachtig weer,  de eerste keer de oude duiven er maar uit, Ze hadden vast gezeten vanaf half september dus waren er wel aan toe. De duivinnen vlogen gelijk omhoog en speelden door de lucht. Maar wat was het koud, ik dus snel naar binnen op zoek naar een kop koffie. Opeens, een klap op de voliere, BATS, KNAL, BOEM , dat gebeurt hier iedere dag dus niks nieuws, maar ik had net de duivinnen los..... en die zijn natuurlijk niet allemaal even vlieglustig nog. Ik kijk door het raam maar zag niets. aleen dat alle duiven die in de voliere zaten naar hun nachthok gevlogen waren van schrik natuurlijk.

Een half uur later, ging ik maar eens buiten kijken, de duivinnen moesten er maar weer eens in, het is de eerste keer dus, lang genoeg. Zie ik net onder het raam de sperwer vrouw op de 14-747 zitten, had ik nu maar na de knal gelijk buiten gekeken, nu was het te laat. de 747 was dood, en reeds voor een groot deel opgevreten door de sperwer. Deze kleine roofvogels eten hun prooi op, waar ze hem slaan. de Havik neemt hem mee, maar de sperwer eet hem op, op de plaats van aanval.

De 747 Haylee, was een dochter van de Asduif 13-345, maar zelf ook een beste duif. Ze vloog als jaarling in 2015 van 20 keer mand maar liefst 18 prijzen. Je wil geen enkele duif kwijt, maar een duif met 18 prijzen is extra zuur.

Ongeveer twee uur na de aanval was nog geen derde deel van de duivinnen retour, de gehele dag kwamen er steeds enkelen terug. tegen 16.15 uur kwam de laatste

-----------------

Maar ook leuke dingen vandaag, zo kwamen de nieuwe folders, schitterend gemaakt . Geweldig, u gaat ze zien op de voorjaarsbeurs, of misschien op facebook, daar kan ik filmpjes plaatsen.

-----------------

Gisteren bij Harm Vredeveld geweest voor een vraaggesprek, ik zette de voice recorder aan om 10.15 uur en weer uit om 16.00 uur, het vraaggesprek was leuk en leerzaam, nu komt alleen het werk. Om er een zo uitgbreid mogelijk verslag van te maken, ik wil het eigenlijk bijna letterlijk. Voor deze mega klus heb ik Wilco Bultman bereid gevonden... een zeer grote klus, dus nog even wachten tot hij de bijna zes uur tekst heeft uitgewerkt, Wilco in ieder geval reeds bedankt, nu al vast.

Geweldige duiven gezien gisteren, waaronder drie nationale asduiven, natuurlijk toppers in de hand( van bouw), Harm was daar zeer duidelijk over, toppers zijn top in de hand. En natuurlijk zijn ogen belangrijk !!! Later meer in het intervieuw. Op dit ogenblik zijn we aan het plannen met Patrick Noorman bij de tweede topspeler.....wie? dat vertellen we nog niet. De derde hoop ik dat Frederik Dekker wil doen, de vierde Rick Oldhof. Dus ik stel de vragen, zij doen het werk gna gna gna

later meer

Terug