Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 15 februari 2016

15-2-2016

goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

De jonge duiven vanmorgen heerlijk in bad, wel in de volière hoor, dan zijn ze veiliger voor de roofvogels. Ze zien er heel goed uit, ik heb geen afvallers . Wel heb ik 1 jonge duif die ik niet uitwen, hij of zijn blijft in de volière zitten . Het jong is geboren uit broer x zus en de grootouders waren ook reeds familie, dus je ziet dat hij wat inteelt verschijnselen heeft. De kleur is wat anders en hij bleef wat achter. Ik laat het jong lekker gaan in de volière en kijk hoe hij zich ontwikkeld . Zo,n duif kan misschien volgend seizoen eens tegen een ingeteelde van een compleet andere stam. Afwachten dus. 

De vliegers zitten dus op rust, ik wilde ze er vandaag uit hebben maar de voorspellingen waren slecht, nu om 12.00 uur blijkt dat de weermannen het wederom totaal fout hadden, het is hier het mooiste weer van de wereld. De zon hoog aan de hemel. Nu moeten ze even wachten tot donderdag want eerder heb ik geen tijd.

Bij de producten op deze site staan nu de nieuwe foto,s in de nieuwe kleuren en met een paar dagen zijn alle teksten ook in Duits en Engels te lezen. Her is onvoorstelbaar hoeveel mailtjes ik krijg de laatste weken , over de gouden combinatie LTW , olympic MG mix, lecithine olie en Electroboost , en ik krijg blije mailtjes van liefhebbers die Colicontrol gebruiken , de mest bij hun duiven is geweldig . Zij blij en ik ook blij. 

Iemand vroeg me gisteren wat ik vond van de nieuwe ideeën van het npo ? En wat ik vond van het vliegprogramma van de afdeling Friesland, ik moet eerlijk zeggen, ik kijk er niet meer na. In die 40 jaar dat ik in de duiven zit, word het op bestuurlijk vlak een steeds groter zooitje, en ik heb mijn geloof er in dus verloren. En vliegprogramma afdeling Friesland ? Tja, we zullen zien waar we vrijdags heen rijden en zien zaterdag wel waar ze gelost worden. Ik maak me niet zo druk meer, heb dat jaren gedaan en het tegen overgestelde gebeurde dan. Ik kom gewoon naar de club met de duiven, doe mijn werk in de club, zet me in voor goede doelen en jeugd, en de rest, dat is voor slimmere mensen. 

Maar natuurlijk hoop ik dat ze het tij keren , dat de duivensport weer gaat leven, dat het aantal leden gaat stijgen, maar vertrouwen er in? Dat heb ik opgegeven, mister positivo is het kwijt. En ja dat komt mede door social media, als je ziet wat een a sociale mensen op internet zitten en zich bezig houden met duivensport. Het is verschrikkelijk , wij zijn het afvoer putje van alle sporten, ja zelfs mister positivo ziet het niet echt meer zitten. We zouden nog iets kunnen redden wanneer we beginnen in eigen club, iedere club moet zijn gezwellen verwijderen , onder aan beginnen. Ziet u dat iemand zich ernstig misdraagt op internet , zet hem op zijn nummer, wanneer iemand zijn duiven slecht verzorgt , zet hem op zijn nummer, we moeten onderaan beginnen en dan weer proberen op te bouwen. Natuurlijk moeten we plezier hebben in de duivensport maar NOOIT ten kosten van andere liefhebbers of ten koste van onze duiven.

Terug