Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 10 februari 2016

10-2-2016

Goedendag

een drukke dag gehad vandaag. de liefhebbers komen uit de winterslaap. De bestellingen worden elke dag meer, de liefhebbers zijn zich aan het voorberreiden op het seizoen. De meeste liefhebbers kopen straks op de voorjaarsbeurs hun producten, en dat is natuurlijk goed. maar je kunt het ook per post laten sturen, dan komt het gewoon bij u thuis met de bode.

Toen ik gisteravond om half twaalf buiten kwam zaten er nog drie jonge duiven buiten in de voliere, ze waren nat geworden van de hoosbui en konden waarschijnlijk niet meer omhoog komen. Heb nog even gedacht ze te laten zitten, maar kon het niet over mijn hart krijgen en heb ze toch maar binnen gezet.

Er zitten nog 5 jongen bij de weduwnaars, die waren later dan de anderen. Maar ze kunnen er bijna bij weg, en dan kunnen ze er ook weer uit. Altijd spannend de eerste keer los, misschien vrijdag of zaterdag even.

Bij de kwekers liggen ook nog wat jongen en weer kleintjes van de tweede ronde hier en daar. Ook van de oude 792 van 2008 heb ik nu twee jongen, de eerste eieren kapot, altijd jammer.

Bij het koppel Fighting Fedde x Miss Perfect liggen nu jongen die ik kan ringen van de tweede ronde. van dit koppel ga ik vier jongen spelen dit jaar.

Vandaag kwam er weer een mailtje over de Beute producten, altijd leuk , de man was zeer positief, hij had ieder jaar problemen met dunne mest, slecht opkomende jongen of piepers in de schaal, dit jaar de Beute producten ingezet. Hij had Clean Balance op eitjes gegeven ( 7 dagen) gaf verder om de dag LTW door het water en gaf om de twee dagen Olympic MG Mix met lecithineolie over het voer vertelde hij. Toen de jongen overgingen van pap naar graan had hij 10 dagen colicontrol over het voer gedaan, hij had 4 ml per kilo gebruikt omdat hij er ook olympic mg mix bij over wilde doen. En het was allemaal geweldig gegaan, hij zag het zonnetje weer schijnen, hij had voor het eerst sinds jaren met 1 ronde al genoeg jongen.... Prachtig toch

Op 19 maart jonge duivenverkoop te Jubbega ( vlakbij Noordwolde/Wolvega/Oosterwolde)  informatie volgt. Er word ook een jonge duif van mij verkocht uit zeer speciaal koppel. !!!

 

Terug