Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 23 oktober 2015

23-10-2015

goedendag vrienden en vriendinnen,

De dag waar voor de meeste onder ons het weekend begint, de gehele week op het werk of aan het werk geweest en dan is die vrijdag toch de dag waar je naar uitkijkt. In het weekend hebben we wat tijd voor de duiven. Dus een lekker bad bij velen van u, en de hokken een keer extra schoon maken. En natuurlijk moeten we het gezin of de familie ook niet vergeten, maar u heeft duiven, en die moeten goed verzorgt worden, en in de week geen tijd? Dan het weekend maar.

Hier ben ik reeds druk met de koppeling op papier bezig, de koppeling 2016 bedoel ik natuurlijk. Ik heb een paar koppels in gedachte..... Ik begin al te watertanden bij de gedachte . Vaak zijn het juist hele andere duiven die het doen als jong, en vallen de mooiste koppels tegen, maar ik geloof in mijn eigen theorie, en die zegt; zo koppelen, en dan als oude duiven moeten ze het doen.

Ik heb voor 2016 een super goed gevoel bij een jong doffertje uit de vechtmachine x 13-348 die weer kleindochter is van die zelfde vechtmachine . Deze doffer pakte een mooie prijs als jong dit jaar, uit mijn hoofd gezegd de 11e in groot verband. Hij gaat nu naar het kweekhok en komt op een duivin uit paparazzi 860 x Lieveke van Koen Carmeliet. En Paparazzi is weer zoon fighting Fedde uit Vechtmachine x kleindochter Nationale Asduif ook weer uit vechtmachine.  Het lijkt op papier geweldig, in de hand zijn ze perfect. En nu maar hopen dat naast die prachtige stamboom en lichaamsbouw er ook nog verstand in zit. Dat moeten we afwachten. Het " vreemde bloed" in dit koppel komt van de Euro van Leo Heremans en van Lieveke van Koen, verder lijnenteelt vechtmachine.

In de toekomst zullen de kinderen het in ieder geval winnen op de tentoonstelling.....maar op de vluchten moeten we afwachten, er worden veel meer slechten geboren dan bruikbaren laat staat toppers.

Ook naar Koen gaan straks nog een paar duiven uit Lieveke, over veertien dagen gaat ze terug naar België en gaan haar kinderen mee. En dan over een paar jaar weten we het, of de samenkweek gelukt is. 

Bij de combinatie van Panhuis zitten hele beste duiven, dat weet ik al jaren, heb ze mogen zien en zelfs mogen koppelen, en nu krijg ik de kans om een duif van hun te lenen, ze hebben het aangeboden , een geweldige geste natuurlijk. Richard en Cees vast bedankt, we gaan er over babbelen. Er worden straks ook enkele duiven verkocht van de combinatie van Panhuis, ik denk op gps . Voor u de kans om aan fijne duiven te komen. Succes vast.

Voor de honderden liefhebbers die morgen naar Kassel gaan, veel plezier en doe ze daar de groeten . Mooie show elk jaar daar. Let wel  he, er word veel troep verkocht. Maa dat is eenmalig, Duitsers zijn niet stom he, je moet  super in orde hebben wil je daar goede zaken doen. De troep die sommige Hollanders daar proberen te verkopen....blijft echt in de kooitjes zitten hoor. En tel dan al uw kosten eens op, reis, stand, hotel, etc etc u bent zomaar 1000 euro kwijt.... En dan moet u nog verkopen... Dus zijn ze niet super? Blijf thuis.

 

 

Terug