Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 18 oktober 2015

18-10-2015

goedendag vrienden en vriendinnen,

Wat een paar drukke dagen, woensdagmiddag naar Belgie vertrokken, bijna vier uur rijden( stukje onder Brugge), overnacht in B & B het blauwe Kasteel. Donderdag morgen na het  ontbijt met grote Willem die natuurlijk ook mee was, duiven gaan kijken in het west Vlaamse Eernegem bij Marc Bogaert, een grote kolonie duiven aldaar, Marc is meer een kweker en liefhebber dan een speler. Hij zet graag duiven uit bij anderen en op een hoksraces. De echte toppers van het kweekhok pakte je er zo uit, klasse beter. Wij werden zeer gastvrij ontvangen door de familie Bogaert, lekker eten en drinken, dus wij waren helemaal blij.

Na de gezellige maar koude dag daar reden we richting Sluis, hotel de Dikke van Dalen was ons verblijf voor twee dagen. En dat moet u niet doen, super slecht, veel hotels gehad in de loop van de jaren, maar dit was een vijfje. 

De vrijdagochtend waren we op bezoek bij Martin de Poorter( net getrouwd trouwens) , natuurlijk om zijn super ploeg fondduiven te bekijken, een geweldige duif was natuurlijk de beroemde Rainmain. De duiven van Martin waren zeer goed in orde, je kunt zien dat hij een geweldige programma speler was, hij heeft het verzorgen van de programma kampioen mee genomen naar zijn fond ploeg. Ze zagen er uit als plaatjes, geen strondje  de duiven niet, de vloer niet, de water en voerpannen niet en zelfs het gazon voor de hokken niet. 

Qua verzorging en type duiven zijn de de poorter duiven misschien wel de fijnste stam ooit gezien. En hij is nog maar een paar jaar bezig. Vooral de samenkweek met andere kampioenen als AP Overwater en Piet de Vogel doet hij goed, supers tegen elkaar, en dan vooral duiven die in het zuidwesten vliegen, dus de taaien tegen elkaar. De Limburgse duiven doen het er gemiddeld niet hoorde ik. 

Na het voortreffelijke middagmaal zijn we naar Terneuzen gereden naar de gebroeders Dekker, Frederik stond ons reeds op te wachten met Zeeuwse Bolussen en koffie, wat een geweldige kerel is dat toch, een topper als liefhebber met zijn broer samen natuurlijk , maar vooral ook als mens. frederik bedankt dat we super Mario en Jouke mochten bekijken. Ook hier weer de 8+ en 8,5 duiven die het zijn en doen. 

Na de gebroeders Dekker eerst even terug naar Sluis, douchen en omkleden voor we weer op pad gingen, ditmaal een clubgebouw. Geweldige ontvangst, leuke duiven gezien, toppers in de zaal en in de kooitjes. De fijnste was een aangekochte duif van ..... Martin de Poorter, maar die gaat niet vliegen, deze duif was voor de kweek, kleinzoon Rainman. Goede spelers in de zaal waaronder Frederik Leliaart alias de Beul van Zeeland en de gebroeders Scheele. Gewoon weer super geregeld daar, mooie verloting en ze hadden zelfs aan een kadootje gedacht voor mijn jongste kleindochter Noa.

Op zaterdag hadden we een open dag bij JP en Franca de Lijzer te Aardenburg ( hobby voeders Adel) , voor de middag was er nog plaats, maar na de middag toen orkaan Herman Callon binnen kwam, was het vol. Eddy Noel was er, dus voor de liefhebbers veel informatie over o.a Matador voer. Aardige man en kenner van postduiven en voeding. 

Na de open dag te Aardenburg de terugreis weer begonnen. , maar tot thuis kwam ik niet want albert jan de Jong belde, hij is voorzitter van pv de vredesduif te noordwolde en wilde pas beginnen met de kampioenen huldiging als ik er was. Dus tegen 21.30 uur was ik in mijn duiven outfit aanwezig op de prijs uitreiking te noordwolde. De stemming zat er al goed in, over de muziek kom ik nog eens terug, die was weer geweldig zoals gewoonlijk. Tegen 01.00 uur was ik thuis. 

Vanmorgen de duif bekeken die ik aangekocht heb via internet,  Viel niet mee, maar even een paar weken aan zien nog, voor ik mijn oordeel vel. Later meer, ben op het werk

De duiven waren in de dagen dat ik er niet was natuurlijk weer super verzorgt door Klaasje. Geweldig hoe ze dat ondanks haar spierziekte toch maar steeds even doet. Schoonmaken natuurlijk niet, maar bakje water en voer gaat prima, en ze vind bad geven leuk, dus laat ik haar gewoon gaan. Top.

Als je dan zo,n paar dagen in België en Zeeland rond struind op zoek naar goede duiven, kom je er toch steeds maar weer achter dat alle echte toppers goed van bouw zijn he. Het is gewoon leuk om te zien, dat alles klopt qua topduiven in verhouding tot uiterlijke kenmerken . De valkuilen zijn er natuurlijk wel, het is NIET zo dat je het omdraaien kunt: iedere 8+ is geen topper, maar een topper wel een 8 of meer. Wanneer er op die super gebouwde duif een laag iq zit, ofwel dom, dan kan hij het ook niet. Of dat de 8+ bij een liefhebber zit die ze slecht verzorgt.... Ook dan komt het er niet uit. En ja slecht verzorgen komt heel veel voor. We kunnen alles schrijven en of vertellen, maar als de liefhebber het niet doet.....komt het er niet uit. Dan word het achtje zomaar een zesje. 

Terug