Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 11 oktober 2015

11-10-2015

Goedendag iedereen,

Gisteren de Habru dag mogen leiden. Wederom een volle bak.

Achter de tafel Reind Breman, Albert Derwa, Henk Scheffel en Raf Herbots, het publiek kon alles vragen wat men wilde, het kwam er om neer dat ik de meeste vragen stelde, maar dat is elk jaar zo.

ook deze keer wederom een geweldig forum, natuurlijk hier en daar verschillende onzichten in bijvoorbeeld voeren in de rui, Reind deed er niet zo veel aan maar Albert Derwa, Raf Herbots en Henk Scheffel zorgde dat ze niets onbrak. Rui was zeer belangrijk.

One Eye cold, het probleem van de laatste jaren, zeer complex, met verschillende oorzaken, druppelen was het advies en gewoon spelen wanneer er kleine probleempjes waren, alleen de zware gevallen thuis laten.

Verliezen jonge duiven, ook complex, liefhebbers die veelvuldig opleerden, tot twintig maal op maximaal 25 x verspeelden het minst. beginnen met 3/4 km en dat opbouwend tot 25 km, maar steeds terug naar zelfde afstand wanneer het nog niet goed ging.oorzaken: tja, nog steeds moeilijk, kopproblemen, GPS verkeer waren de meest voorkomende in het gesprek.

Over goede duiven waren ze het allemaal eens, hun besten waren super van bouw, maar zeiden ze alle vier, je kunt het nooit omdraaien: niet alle perfecte duiven van bouw zijn ook goede vliegers. Maar conclusie was natuurlijk wel, alle duiven die qua bouw slecht of matig waren werden nooit die nationale topper.

Al met al, als u er was, heeft u het kunnen horen, was u er niet? door omstandigheden, ok, omdat u alles al weet? prima.

Veel werd er ook gesproken over verluchting en het hokklimaat, zeer belangrijk vochtigheidsgraag rond 65% , soms werken met verwarmingplaat, overdag hebben ze in de winter de lampen aan bij donker weer zeker.

heeft u graag eens iemand bij uw hokken, om te kijken wat er beter kan? bel herman gaal 06-15626028

Terug