Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 11 september 2015

11-9-2015

Goedenmorgen iedereen,

de duiven zijn gisteren vertrokken naar Reims ipv Morlincourt ivm de te verwachten oostenwind. In p.v de Vredesduif waren er 222 duiven. En net weer een nieuw lid er bij, hij kwam met zijn vriendin even kennis maken. Precies heb ik het niet gevolgt nog, ik stond natuurlijk achter de computer om in te manden, ik begreep wel dat hij al eerder duiven gehad had, maar nu eenmaal samen met zijn vriendin opnieuw begon.

Vanavond zullen er 50 duiven mee gaan op de natour, de eerste van vorige week 14-824 is achtergebleven woensdag op de africhting van Nijkerk, of ze gepakt is of ergens tegen aangevlogen zullen we waarschijnlijk nooit weten. Jammer, had twee keer de eerste prijs gewonnen.

De wind morgen uit het zuidoosten, op Reims gaan we samen los met afdeling 10 dus zullen de duiven mooi verspreid aankomen, op Sittard de natour vlucht zullen de eersten richting Urk, Joure gaan en misschien zelfs nog door noordholland en dan in Harlingen en Midlum vroeg vallen. Maar vorige week was het andersom, alles aan onze zijde door de noordwesten wind.

Laatste zaterdag dus morgen, en dan volgende week de verkoop van alle late jongen van de vliegers in het gebouw van pv de Vredesduif te Noordwolde aanvang 17.00 verkoop, en 15.00 uur de zaal open om te kijken. En kom aub aan, het is voor het goede doel, de ouderen in verpleegtehuis Reggersoord te Meppel. Dus er blijft geen geld achter, alles naar het goede doel.. Contante betaling, duiven meenemen, stamkaarten en uw toekomst is begonnen . Tot volgende week zaterdag

UPDATE 13.55 UUR

Het was weer super gezellig vanmorgen, wel zo,n 10 liefhebbers heb ik zien komen en gaan, ik kreeg zelfs twee keer gebak, De mannen uit Giesbeek waren wederom zeer uitbundig, ik hou er wel van.De oude heer Tromp was zeer blij met zijn vier jonge duiven, hij is 91 jaar en kan niet zonder duifjes, dus vier uit de voliere gepakt en hup mee naar Steenwijk.

Net de vloer van het vlieghok even gekrapt, dan kan ik straks op mijn sokjes de oude duiven pakken zonder in die keutels te stappen. Om 13.00 uur kregen ze nog 600 gram Hennep, vonden ze lekker, en natuurlijk zit er ook vandaag LTW in het water, ik adviseer de mensen op de inmandag schoon water te geven maar zelf test ik wel eens wat, en hier nu al weken elke dag LTW( op zaterdag eerst Electroboost) door het water.

Morgenvroeg komt Elco de hokken weer schoonmaken, hij komt nog steeds twee a drie keer per week alles tot in de puntjes verzorgen. Ik kan dan mijn tijd aan voeren, opleren etc verdoen, Elco zorgt dat alles schoon is. Laagje zilverzand op de vloer en klaar is kees.....eh Elco.

Terug