Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 7 september 2015

7-9-2015

Goedemorgen iedereen,

ik ben nog aan het nagenieten van de zaterdag...Het was de laatste mooie uitslag van dit jaar, de wind was gunstig en de afstand kort, dan moet het ook gebeuren. de voorspelling voor as zaterdag is zuidoosten wind, en dan is het weer de andere zijde van de afdeling die blij is, en hebben wij in de afdeling niets te zoeken. Maar die van afgelopen zaterdag met 50 in de prijzen van de 53 pakken ze me niet af.

De jongen vlogen vanmorgen goed, de vlag moet er nu wel bij, of ze op morlincourt gaan weet ik niet, 426 km is niet niks, een paar gaan er vast mee, in de club sta ik onaangewezen, aangewezen en de 1e en 2e Asduif jong, dus zou zonde zijn als ik dat laat glippen. Dus een stuk of 10 zullen er wel mee gaan, de anderen  niet meer of misschien mee met de ouden op de laatste natour vlucht. Het lijkt een mooi weer dag te worden as zaterdag, hopenlijk kunnen ze in stijl afsluiten.

Zo als u weet hebben wij vanaf de eerste vlucht in April al eigen Teletekst, een mooi idee van afdeling Friesland, natuurlijk kun je er vraagtekens bij zetten, maar ik bekijk het positief : het is leuk ! En afgelopen zaterdag stonden we geholpen door de wind met 4 duiven op TT, en dat gebeurt je niet iedere dag.

H van der Linde maakte het helemaal bont, 1,2,3,4 met de oude duiven op de natour, geweldige prestatie weer, en vriend Marsman weer 1e TT met de jongen, ook hij gebruikt Beute producten maar dat leest u niet straks hoor.

De 15-528 en 15-590 zijn broer en zus, en hebben beide een keer TT gepakt dit jaar als jong, toch bijzonder vind ik, hun moeder is een zeer aparte duif het is de 13-236 van Gerard en Bas Verkerk uit Reeuwijk, waarom noem ik nu speciaal deze ouder van de twee jongen? omdat ze vorig jaar met een andere doffer ook al moeder is van de 14-168 van Herman Gaal, èèn der beste jaarlingen qua kopprijzen van de afdeling, in de club speelde deze duif een paar eersten dit jaar en een handvol tweede prijzen., geweldige doffer, waarvan de kinderen het ook al weer super doen dit jaar bij Herman, dus de 236 "Mastermind" blijkt goede nakweek te hebben, en leuk dat je dat op zo,n jonge leeftijd reeds opmerkt de vader van de 236 is zoon Bradley x Replica en de moeder van de 236 is dochter Dragon x Bubbles. Ik kreeg deze 236 in 2013 om mee te spelen, maar deed het niet, Bas wist van niets maar ik deed haar in het kweekhok met nu reeds 3 super kinderen, bedankt Bas.

De eerste van de Natour was de 14-824 van Team GPS, deze 824 won ook reeds een eerste op 18 April, ze is dochter van Porky x Daughter Janine. De GPS duiven doen het heel goed hier dit jaar, ze zijn wat meer vitesse achtig, maar op de vluchten dat ze er moeten zijn zijn ze er ook.

as vrijdagochtend komt een ruim 90 jarige liefhebber een paar jongen halen, laatjes die hij kan uit wennen op zijn duiventil, ik heb er een paar die bij de jongen liggen, dus die kan hij mooi uitwennen op zijn til. geweldig toch , vroeger speelde deze schoolmeester ook met duiven.

De duiven hebben vandaag weer Olympic MG Mix over het voer met lecithine olie, en LTW door het water. Die LTW blijkt een schot in de roos, geweldig product en voor € 30,00 per liter of € 17,50 per halve liter, ik gebruik het nu sinds enkele weken iedere dag, maar ik adviseer mensen altijd maandag, dinsdag en woensdag, dat ik het zelf iedere dag doe is gewoon een test. De laatste jaren speelde ik de complete natour op Prange Suppe en dat ging ook geweldig, maar misschien komen de prestaties wel door andere dingen? door het lappen op woensdag en donderdag, door de wind, of een beetje kwaliteit.

Op zaterdag 19 September worden de laatjes uit de vliegers verkocht voor het goede doel: Verpleegtehuis Reggersoord te Meppel. Voor u de kans om jongen te kopen uit vlieg duiven met super afstamming, voor betaalbare prijzen zonder extra kosten, de duiven zullen per opbod verkocht gaan worden vanaf 17.00 uur in het eigen clubgebouw van pv de Vredesduif, de zaal en Bar zijn open vanaf 15.00 uur, komt allen, gezellig en misschien zit er wat bij. Hier kunt u uw stam mee opbouwen. Adres: Indusstriestraat 1 te Noordwolde Friesland, naast de Brandweer kazerne( daar kunt u ook uw auto parkeren)

Terug