Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 28 augustus 2015

28-8-2015

Goedemorgen iedereen,

Gisteren bezoek gehad van twee mannen uit Saoedi Arabie, Hoesein en Hoesein, een geweldige ervaring wederom. Druk, ze wilden alles zien en weten, waren reeds om 12.30 uur en om 23.45 uur liet ik ze achter bij het van der Valk Hotel te Wolvega. Vandaag heb ik een mooie trip voor ze geregelt , eerst de gebroeders Homma, dan Harm en Chantal Vredeveld en daarna gaan ze naar Marcel Sangers, dus voor hun een drukke maar leerzame dag.

Gisteren zijn ze natuurlijk ook mee geweest naar pv de Vredesduif, voor beide zijden een mooie ervaring, en geweldig vond ik dat de begeleider van de truck van Friesland 96, alle tijd nam om de complete container te laten zien. Hoe werkt het lossen, hoe werkt het met het water? waar ligt het voer, waarom voer mee? Het complete lossing systeem werd bekeken en zo ook de geweldige verluchting systemen van onze afdeling. Bedankt namens Hoesein en Hoesein. Goed opgepakt mensen, dank hier voor.

De jonge duiven zijn gisteren naar Chimay gegaan, we hadden in de club:  11 volle boxen en 2 restmanden( doffers en duivinnen jong). Onze clubmensen zijn we kwijt trouwens, Cor en Willy en Jan Willem onze pc man, werd al gevraagd naar Saoedi Arabie te komen, Jan Willem kon gelijk in dienst komen....hij moest het alleen even aan de regering vragen...( regering ofwel zijn vrouw), je zag hem twijfelen hahaha geweldig.

Vandaag inzetten voor de eerste natour vlucht vanuit Boxtel, het weer lijkt prachtig te worden. En ik weet zeker dat onze lossing commissie weer een mooie lossing organiseert , kijkt u wel eens op www.f96.nl  ? doe maar eens, live lossing beelden bijna iedere week, dan kan iedereen live mee kijken hoe de duiven te gelijk los gaan.

Vanmorgen wederom bezoek uit de Westerein, sterk centrum postduiven zei ik al, ook deze man heeft het beute systeem en pakt ze als een trein, even bijvullen voor de laatste vluchten en rui , dan heb ik het maar vast staan, vertelde hij.

1 pakketje kwam retour, de heer Siegers heeft zijn pakje niet ontvangen, kwam gisteren retour, geen idee waarom zo maar ff bellen.

update 16.10 uur,

De race van 200 meter van Daphne Schippers gezien? Goud voor Nederland, prachtig toch.

Wij hebben nog drie wedstrijden te gaan, heel jammer en dat is voorzichtig uitgesproken vind ik dat we maar 3 natour vluchten hebben.

Er zullen 53 duiven mee gaan, 25 doffers en dus 28 duivinnen, en miischien nog het vale doffertje van Eijerkamp, maar denk ik nog even over na, hij is al twee keer een week weg geweest, dus misschien nog een weekje extra rust.

Op Chimay zitten dus 30 duiven, ze hebben gezamelijk veren voor 15 duiven, dus komen wat te kort, gelukkig is het droog morgen, ik twijfelde deze week of ze mee konden, maar met droog weer is het goed voor de ervaring.

En ik las bij Martin van Zon en Willem Mulder vandaag in het spoor wat ik al meer dan tien jaar schrijf, alleen kweken uit thuiskomers, niet uit wegvliegers( die weer gehaald worden). En ik geloof dat ik het las bij Willem Mulder, over weidevogels daar is de overlevingkans ongeveer 33%, dus als wij nu ook een beetje rekening houden met 1 op 3 die overblijven.  Ik denk dat de toppers bij die eerste 33% zitten, niet bij die tweede 66% Maar geen van de schrijvers gaat in op het SBN poeder verhaal, durven ze het niet? weten ze het niet? geloven ze het niet? een man als Willem Mulder kan ons vast een deel extra info geven... maar kan zijn dat hij dat reeds gedaan heeft en ik het gewoon gemist heb. Dat gaat dus over stoffen die op het voer voor duiven zit, of er in, wat zorgt voor de grote verliezen bij jonge duiven, en het SBN poeder zou dat neutraliseren. Dus nogmaals , ik zou graag zien dat doktoren of voeding deskundigen er eens iets over vermelden. Het zou veel duiven en dus leden kunnen redden als dit het is. Op mijn facebook oproep kwam zeer weing reactie, 1 uit Friesland Noord, die bijna geen jongen kwijt was met het peder en van ik geloof de heer Vos uit Almere die wel veel jongen verspeelde, maar met twee kan ik niets. dus we wachten even op de site van Hans Stefanus, daarop komen de resultaten. Bij hem zelf gaat het goed, ook al enkele malen drie bij de eerste 10 in de club zelfs, dus dat lijkt goed. Info graag zsm voor iedereen, en graag van de doktoren en Willem Mulder. Later meer, zie voor updates steeds onder aan het dagboek

Terug