Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 26 augustus 2015

26-8-2015

Goedemorgen iedereen,

zijn we al weer aan het trainen voor as zaterdag? het lijkt zuidwesten wind te gaan worden, vrij hoge temperatuur, dus lekker vluchtje. We hebben alle winden wel gehad met de jongen dit jaar denk ik. Daar hebben ze veel van opgestoken. Maar eerst maar even afwachten, kan vrijdag zomaar anders zijn( de voorspelling)

Straks tegen de koffie( middagkoffie) komen er twee sportvrienden uit de Westerein of zoals u wenst Zwaagwesteinde, het duivenmekka van Friesland. wij hebben natuurlijk meer van dat soort duiven dorpen ,met Urk als voortrekker. Maar in dit soort dorpen moet je van goede huize komen om er te winnen. En niet alleen topduiven maar ook nog snel binnen zien te krijgen ook nog, een half minuutje rondvliegen kan je zo 50 plaatsen kosten. Altijd leuk als de mannen aan komen. Zou er ook specifiek westerein gebak zijn? hahaha

Wanneer het weer het toe laat( en dat is al snel), gaan we vanmorgen met de ouden rijden. De jonge duiven mogen gewoon bij huis vliegen, wat ze ook graag doen, de laatste 14 dagen heel erg graag zelf. Ik hoef het hok maar binnen te stappen of ze knallen er uit en soms zijn ze gewoon anderhalf uur op stap, en dat voor die kale Beute duifjes zeg maar hè Theo ( lol) 

Er kwamen gister aan enkele mailtjes binnen over wat ik nu precies met die laten uit de vliegers ga doen? Ik kon ze al in èèn keer verkopen zelfs. Maar ik ben er nog niet uit, ik broed er nog even op, komt vast een leuk idee uit straks. 

Ik heb enkele keren prachtige mooie late jongen mogen bekijken in Oosterwolde, er werden dan kinderen uit eerste prijswinnaars verkocht. En als je dan ziet wie er komt, en wat ze opbrengen daar kun je ze haast niet voor groot brengen hoor je dan. Maar daarom zeg ik, eerst nog even nadenken, laten sudderen en kijken hoe ze opkomen

later meer( dit was al van gisteravond)

 

Terug