Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 24 augustus 2015

24-8-2015

Goedendag iedereen

het was me het dagje wel. mega mega druk, al die bestellingen, inpakken en weer mijn rit naar het postkantoor. Nu we Sisow hebben gaat het bestellen voor de mensen veel eenvoudiger. Er worden bijna geen foutjes meer gemaakt qua adres gegeven etc. Dus het kost wat, maar dan heb ik ook wat. 

De jongen vlogen prima vanmorgen, en de 578 van zaterdag zat er ook weer tussen gelukkig. Ze was een beetje leeg dus snel een herstel power capsule opgestoken dan kan ze donderdag weer mee naar Chimay.

de jongen hadden tijden niets tegen het geel gehad, en bij controle vind de dokter ook niets, maar toch twijfel je dan wel eens, een vreemde op het hok ( ik laat ze er meestal gewoon tussen om te eten en drinken, goed voor de weerstand van mijn eigen jongen) of een achterblijver. Dus vanmorgen de jongen maar een geelcapsule opgestoken, maar dan zo,n nieuwe van Red Pigeon ( groep Lataire) Trio caps geloof ik dat hij heet. Het blijkt zeer goed te werken volgens mijn Belgische vrienden, en dat zonder medicatie. Ze adviseren twee dagen achter elkaar op vrijdag en zaterdag, maar ik dacht vanmorgen: ik geef de 578 zo,n pil, dan de andere 34 ook maar gelijk. Ach misschien ga ik er zaterdag wel onderdoor hahaha, maar als het werkt dan zou het mooi zijn, weer een stapje in de natuurlijke richting. Wanneer ik een geel pil opsteek zo nu en dan, dan gebruik ik die van de Weerd, Belgamagix. Die zijn super, maar als het op de natuurlijke wijze ook kan? maar even proberen dan.

Ik hoor u denken: Geen geel en toch een pil opsteken ! Ja, bij onderzoek vind dokter Wolf of soms een andere dokter niet gauw wat, maar soms heb je even weinig tijd voor controle, en als dan de jongen een paar vluchten hebben gehafd en soms wat laatkomers...dan is het verstandiger maar eens wat te doen, je weet nooit. als het een week pittig gaat worden....en ze hebben iets geel, dan fiets je er net naast.( of zou in ieder geval net kunnen)

En het is natuurlijk ook even goed om de jongen te bekijken, ze hebben nu zo,n vijf vluchtjes gehad of zes al denk ik hier.

Even bekijken, keuren, voelen etc. Zijn ze nog mooi? worden ze te kaal? welke kan nog mee? etc. Je hebt ze toch in de handen voor die geelpil, dan maar alles tegelijk

Terug