Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 21 augustus 2015

21-8-2015

Goedendag iedereen,

Het is echt schitterend weer, ook morgen gaat een prachtige dag worden. De wind uit het oosten tot zuidoosten brengt vaak mooi weer, warm zelfs. Het zal een pittig vluchtje worden, duiven die nog geen oostenwind gehad hebben en deze temperatuur kunnen het wel eens zwaar krijgen. Maar ook hier, het is weer een goede leerschool. Morgen hebben we hier in Wilhelminaoord geen schijn van kans, de Homma,s , van Dijk en  Timmerman moeten toch wel een dertig duiven voor ons kunnen klokken samen, anders hebben ze het slecht gedaan in Rayon E. Kale jongen winnen het met deze wind niet van strakke duiven op 10 pennen, maar we zullen zien.

Vanmorgen bezoek gehad uit het zuiden en uit het westen van Nederland, gezelligheid troef weer hier. bij de Brabander een prachtig koppel gevonden, ik hoop dat hij ze ook samen zet. De Westerling kwam een bon verzilveren. En nog wat vaste gasten, dus een volle boel weer.

Er gaan ruim 30 jongen mee en ruim 50 ouden, hoeveel precies weet ik straks pas. alleen de duiven die thuis kunnen komen gaan mee, ofwel met nog enige veren. De ouden worden strakker, die waren al flink in de rui maar nu ze kleine jongen hebben gaat dat de komende vluchten beter worden.

Of het iets uit gaat halen weten we niet, maar de duiven hebben nu 24/7 ofwel 24 uur per dag 7 dagen per week LTW door het water. Het lijkt ze goed te doen want het trainen is deze week fenomenaal geworden. Al hebben we daar morgen met zuidoostenwind niet veel aan. En om de dag krijgen de duiven Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie. Helemaal 24/7 is het trouwens niet, ik jok een beetje, zaterdags bij thuiskomst zit er eerst Electroboost door het water, tegen 20.00 uur op zaterdagavond weer vervangen door LTW. De Olympic MG Mix doe ik niet op vrijdag trouwens, vrijdags krijgen ze bijna geen eten, en als ze al wat krijgen is het wat snoep. Dus zaterdag, maandag en woensdag over het voer met Lecithine olie. De veren die nu gemaakt worden worden geweldig van kwaliteit door de extra verzorging. En daar hebben we misschien volgend seizoen weer baat bij.

Terug