Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 15 augustus 2015

15-8-2015

goedemorgen iedereen,

We hebben 52 ouden mee naar Weert en 32 jongen. Dus een mooi gezicht voor moeder Beute, ze komt een dagje thuis uit verpleegtehuis Reggersoord, we hopen natuurlijk.... En dat gaat ook lukken, dat ze vandaag gewoon los komen. Dan kan ze mooi 84 favorietjes zien thuiskomen.

Op de club gekomen was ik een doffertje kwijt, foetsie, bleek nog in het hok te zitten op de eitjes, tja kan gebeuren he, ik had 27 oude duivinnen mee en 25 doffers, 52 stuks, en ik wist zeker dat ik 26 doffers moest hebben haha , gelukkig is het maar een spelletje.

Hebben jullie van afdeling Friesland allemaal voor het goede doel gezet? Ik wel hoor, alle 32. De oude duiven mochten niet, jammer, was meer geld geweest voor het goede doel toch? Maar begrijp het wel, tis een jonge duiven concours. Het kon in niveau 10 in uw E.C en u kon nog poulen ook. Dat heb ik dan niet gedaan, sommige van mijn jongen staan nog op 3 oude pennen en winnen natuurlijk geen prijs, laat staan een vroege prijs.

Veel plezier vandaag, en geef hem van Jetje . Tot straks, voor meer nieuws

update 08.55 uur

De duiven zijn gelost om 08.10 uur, het is op dit ogenblik regenachtig in Wilhelminaoord( 08.55uur), dicht wolkendek, voor de ouden geen enkel probleem hoor en voor de verduisterde jongen ook niet, de kalen krijgen nu ook regen, die lopen straks wel naar huis hahaha, kunnen we vanavond blaren prikken. De afstand van Weert is 182 km, we zijn dus 45 km korter dan vorige week, vorige week een grote sprong met veel verliezen en nu 45 korter bij, ach makkie dus.

update 12.15 uur

Alles thuis in een uurtje , de eerste duif 590 kwam uit het noordwesten terug met een vreemde, jammer iets te ver gevlogen, maar toch waarschijnlijk rond de 7e plek in de afdeling van zo,n 19.000 duiven. De eerste oude duif 14-734 zal rond de 13e plek in de afdeling zitten, dus TT van afdeling Friesland.

Moeder Beute heeft alle duiven zien thuiskomen, geweldige ervaring natuurlijk, al drie jaar ruim in het verpleegtehuis. Sommige vrienden hebben in die drie jaar nog nooit iets laten horen, zelfs mensen die hier iedere vrijdag ochtend op de koffie kwamen. Maar ach, we hebben ma nog en zijn er hartstikke blij mee.

We zijn blij en dankbaar dat afdeling Friesland gelost heeft

Terug