Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 14 augustus 2015

14-8-2015

 goedendag iedereen,

Het gaat langzaam maar zeker de goede kant op met Klaasje, afgelopen zaterdag op zondag nacht had ze hart problemen, de ambulance bracht haar naar het ziekenhuis met een hartslag van 234, ik had het nog nooit ze hoog gezien of van gehoord . Maar naast dat ze nog steeds erg moe is gaat het gelukkig de goede kant op. 

Gisteren dachten we nog dat het prachtig weer zou worden op zaterdag en nu komen ze weer met een ander verhaal. Je weet het nooit he, pas op zondag weten ze het van zaterdag hahaha. 

Voor de mensen die LTW besteld hebben in een halve liter, even geduld aub , het gaat zo hard dat het er even niet is, we hopen het begin volgende week weer te kunnen versturen. De liters zijn er nog, maar de kleintjes dus even opperdepop. 

Gisteren weer twee liefhebbers aan de lijn gehad, hadden een paar dagen wat last van coli verschijnselen , de duiven kwamen vorige week zaterdag thuis en beide hadden zondag bij hun duiven wat dunne mest. Woensdag was het over bij beide liefhebbers, gelukkig maar he. Beetje Colicontrol en Olympic MG mix er over, dus behandeling en vitamientjes te gelijk. Geen terugval in forme hopen we dan maar he.

Ook in België veel problemen na die verschrikkelijke vlucht vanuit chatearoux . Veel duiven weg , gemiddeld 50% begreep ik.

Vanavond gaan de ouden ook weer in de mand, ik probeer ze zo vaak mogelijk te spelen nog dit seizoen. De ploeg gezamenlijk in het " oude hok"  sommige een nieuwe bak en of partner. En dan de " vaart" er proberen in te krijgen, voor volgend seizoen. Ik wilde eerst 24 koppels ouden houden, het rijmt ook nog, maar waarschijnlijk ga ik er nog wat strenger door, mijn doel ligt nu op 22 koppels, en dan 8 koppels jongen van 2015. 

Maar veel is nog koffiedik kijken he, je weet na de laatste vlucht pas wat je over hebt. Nog een paar op de vluchten weg, nog een roofvogel aanval en je moet reeds anders plannen.

De jonge duiven zullen vanavond met zijn 33/34 zijn. Vorige week de 612 weg, mijn favorietje. 👎😖😈 en gisteren de vale van Eijerkamp gewond👎😓👿 het zit soms niet mee. Maar verder zullen we er wel ongeveer door zijn hoop ik toch.

Ze zijn gelukkig heel gezond, prachtige pluim, zijdezacht en strakke koppen. En dan bedoel ik de conditie. Wat wel jammer is maar ingepland is dat ze kaal worden, dus met wat regen morgen zitten we niet bij de eerste 20 in de club, maar dat geeft niets. De kalen kunnen het niet winnen van de verduisterde , maar volgend seizoen heb ik ze goed, en is het weer gelijke kansen. Dit jaar zagen we dat de jonge duiven specialisten geen betere duiven hadden, maar een systeem. 👍 en dat is leuk, eigenlijk prachtig als je hard met de jongen wilt spelen. In 2016 ga ik mijn jongen op het andere hok spelen en op de deur, dan zullen we kijken of het hier ook nog lukt. De jaren dat ik er voor ging, ging....het prima 😃

Iedereen een fijne dag, avond en weekend en geniet van de aankomsten 

En vergeet niet voor het goede doel te zetten vanavond ( afdeling Friesland ) U kunt het inschrijfformulier downloaden op de site, of gewoon in het systeem zetten niveau 10. 25 cent per duif en ook poulen A,B,C in Poule 22,23 en 24

Mijn eerste getekenden voor morgen worden de 7 stuks met 3 op 3. In welke volgorde kijk ik nog even, waarschijnlijk 603, 593, 585

Bij de ouden voer ik maar twee in, ik pak gewoon twee oude duivinnen, die van chatearoux de 500 en 345. Hadden afgelopen week ook prijs. Er gaan 50/56 ouden mee, waarschijnlijk 50, precies twee mandjes vol 👍

 

Terug