Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 2 augustus 2015

2-8-2015

goedemorgen iedereen,

Deze nieuwe site word duizenden malen per dag bekeken, en dan vooral op zaterdag natuurlijk. Mensen zitten dan bij de pc om even te kijken naar lossingstijden, aankomsten, en hebben even de tijd om op andere sites te kijken. Dat we nu ook zeer eenvoudig de producten kunnen bestellen is natuurlijk prachtig. De liefhebbers zetten al hun gegeven in het systeem en fouten kunnen bijna niet meer gemaakt worden.  Wel moet je de gegevens invullen waar her gevraagd word natuurlijk.

Gisteren een rare vlucht, onze afdeling werd in groepen gelost, maar met de oostenwind, werd het aan de zuidoostzijde dus de omgeving steenwijk en waar ik woon, een aparte vlucht. Toen we de eerste meldingen zagen, wisten we het al, de duiven langs Urk, dan joure, en dan tot het eind en weer terug. In steenwijk en omgeving zat ik zelfs mooi op tijd, maar in de grote uitslag werd het een drama. Als de liefhebbers dat zelf ook maar zien dan en ik bedoel de winnaars. De eerste prijswinnaar in onze club was Wim van Dijk, die zat dan in noordwolde het " gunstigst". Maar die werd in het rayon reeds weggespeeld, de duiven kwamen terug van het noordwesten, en in Donkerbroek bijvoorbeeld zijn wel 60 duiven voordat Wim .....de eerste pakt, zijn die beter? Nee natuurlijk niet, enkele weken geleden vertelde ik reeds dat ik 16 van de 20 prijs had in de afdeling, door de wind... Kijken of zij nu het zelfde doen? Dat het een totaal vertekend beeld is natuurlijk.

In de club tegen ruim 500 duiven heb ik er 23 in van de 35, en heb bijvoorbeeld 20 duiven voordat Gerard heinhuis in steenwijk de eerste heeft....en die had 50 mee en speelt dit jaar super. Maar hij woond nog ongunstiger. Hier en daar zit wel een duif trouwens, die niet meeging met de groepen, in steenwijk valt bijvoorbeeld 1 duifje minuten eerder, in vollenhove ook 1 . Maar omdat wij met Urk en Joure gezamenlijk gelost werden, werd het nog erger. Op 15 km verder.....vallen minuten eerder duiven 😃😜 maar wanneer wij 20 hebben voor Gerard, en Donkebroek 80 voor ons, dan weet je het wel. 

Maar wel heel mooi, ik had in voor de middag alle 35 duiven terug, en er vielen klappen hier hoor. In noordwolde en steenwijk waren gisteravond nog hokken me 50% of minder thuis., dat zijn de duiven die door noordholland gingen, en dan vanuit de Waddenzee terug moeten, vooral de liefhebbers die ze voor het eerst mee hadden. Dramatisch. Maar ik gelukkig alles thuis rond 11.35 uur. Alle 35.

En vanmorgen zaten ze al weer lekker in bad 😜

Terug