Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 30 juni 2015

30-6-2015

Goedendag iedereen,

gisteravond de duiven er niet uit gehad, de ochtend training was niet zo heel goed, en de middag.... ach zo warm reeds, het hoeft van mij niet. Klaasje belde me: wat moet ik doen? er uit laten? ik zeg, is het warm dan hahaha? 

dus nee, er niet uit. De duiven hebben conditie genoeg hoor, die hoeven het nu alleen maar een beetje bij te houden en dan is eigenlijk 1 keer per dag twintig minuutjes genoeg. 

De duiven krijgen nu woensdag, donderdag en vrijdag Electroboost door het water, ik weet nog niet of ze vliegen gaan, maar in voorzorg maar vast elektrolyten door het water

Ik hoop dat we vandaag of morgen weer LTW binnen krijgen, de liter flessen zijn op, nog wel wat kleintjes trouwens (0,5 liter)

Groot succes, duiven komen  er zeer goed op naar huis, veel 1e prijzen onder de gebruikers. 

update 09.40 uur

Zo, de duiven vanmorgen een uur eerder los gehad, ze hebben heel best gevlogen, het was nog niet warm, dus ze hadden er zin aan. De duivinnen zijn bijna een uur gewoon weg geweest, uit het zich dus.

De jongen er uit vanaf 09.15 uur, die zaten net om 09.40 reeds op het dak met de bek open, beetje te zwaar, jagen, eitjes leggen, en de warmte. Morgen vroeg nog maar een uur eerder, dan kunnen de jongen ook net voor de hitte vliegen.

Terug