Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 16 juni 2015

16-6-2015

Goedenmorgen iedereen,

Vanmorgen las ik op de site van Theo Pander wat A.S geschreven had. over "ene"Halman. Het woord "Ene" lijkt alsof je hem niet kende toch? Johan Halman heeft volgens mijn vier of vijf eerste NPO.s gewonnen, heeft de laatste drie jaar op alle teletekstvluchten er op gestaan, dan is het niet maar zomaar "ene" Halman. Dan is het meneer Halman, of zoals ze hier zeggen( volgens mij Coen Brugman) TI-TA Tovenaar. Hij is beter dan veel groten bij elkaar... En dan te bedenken dat hij alle goede vliegers verkocht heeft voor het seizoen.

Update : Heb net het stukje van AS gelezen, hij schrijft met groot respect voor de duif, maar dat "ene " , tja dat is Ad denk ik. Maar het witte raaf is het !

Hier vanmorgen de duiven los gelaten om 08.00 uur, ik was er al veel eerder uit, maar laat ze altijd pas los om 08.00 uur, of het moet bloedheet zijn.....en dat hebben we nog niet gehad dit jaar.

Afgelopen zondag hebben ze met zijn allen weer in bad gezeten, ik zet de grote voliere op wieltjes er voor en hup ze gaan in bad, in een voliere hebben ze geen angst voor de rover, en gaan ze er makkelijker in.

Ik heb nog een trauma van afgelopen zaterdag, twee duiven( 761 en 838) zo vroeg zien aankomen, een slag zien maken en weer met de koppel mee, en later terug komen en nog twee minuten blijven vliegen in de wind, ik was er ziek van, en nog. Nu dinsdag morgen heb ik nog geen puf of zin aan zaterdag, ik ben aangeslagen. Dat dit de eerste vluchten hier gebeurde ok, door de grote aantallen, bleven ze minuten vliegen, maar nu de 10e week, twee duiven ruim vier minuten zien aanklooien in de wind heeft me goed te pakken gehad,

Ik moet mezelf bijeen vegen en oppeppen voor donderdag inmanden. Op de dagfond verspelen ze geen vier bijna vijf minuten..... dan komen ze echt wel binnen.

later meer

 

Terug