Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 12 juni 2015

12-6-2015

goedemorgen iedereen,

Vandaag een mega drukke dag. Bezoekers vanmorgen, een container LTW komt binnen in 1 liter en 0,5 liter verpakking, en dan de duiven inmanden voor wederom quievrain. 

Er gaan 50 duiven mee, 29 duivinnen en dus 21 doffers. Ze trainden gisteren goed, zelfs in de hitte. Ze aten ook heel goed, begin van de week hadden ze geen honger, maar gisteren aten ze weer graag en veel.

Gisteren met een intelligente jonge duivenmelker gesproken uit afdeling 10, hij verwacht, en ik denk dat hij gelijk heeft, dat veel mensen volgende week hun duiven NIET op de dagfond spelen daar. Althans het zuidelijke gedeelte, Gerard Koopman blaast de hele uitslagen op, de " concurrenten " vinden het geen duivensport meer. Het hoort met gelijke kansen vertelde hij, 10 tegen 10 of 20 tegen 20. En volgens mij heeft hij gelijk. we houden het in de gaten. Ik zie het al in eigen club, in noordwolde gaat het om drie hokken, en de rest word weggeblazen, en er zijn al mensen die de handdoek in de ring gooien na de tweede dagfond. Iedereen toch succes... Later meer.

Update 15.01 uur

Eindelijk tijd voor een broodje. Vanaf vanmorgen 07.30 uur aan het werk, nog geen tijd gehad. Net terug van postkantoor......de mensen achter mij vonden het niet fijn, mijn Fiat Bus vol met pakjes. De LTW die vanmorgen binnen kwam is voor een deel reeds weer weg.

Jannes Mulder jr. kwam vanmorgen nog even een geweldig spandoek brengen voor de beste club van Friesland pv de Vredesduif te Noordwolde, een mega groot doek, schitterend.

En vanmorgen tussendoor bezoek gehad van de heer en mevrouw Wienties, ff gezellig, helaas weinig tijd voor ze, mijn excuus.

En er werd een duif gebracht....voor Johan Hamstra. De duif zat in Joure, en de man kwam op de Fiets...40 km. Een gezonde kerel dus Geery van Huisstede www.123fris.nl , na het bezoek moest hij nog naar zijn werk fietsen...12 km, en dan vanavond weer terug naar huis. Geweldig. Familie Wienties brengen de duif mee naar zuid Holland, waar Johan hem weer kan halen.

En om het allemaal nog mooier te maken, pigeon Peet ( Peter Solleveld), mailde dat de duivin die hij haalde bij een dame in den Haag, weer top is. En dat is geweldig, het duifje was in Den Haag gestrand, door de hond gepakt en moest uit haar lijden verlost worden, dus Peet gesproken...... Nee, zegt Peet, ik ben niet zo,n opruimer, ik probeer het wel, en nu weken later......zo fit als een klein Klaasje eeeeuuuuh Hoentje

Terug