Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 26 mei 2015

26-5-2015

Goedenmorgen  iedereen,

De jaarlingen druppelde de gehele dag wat door gisteren. Gelukkig was ook Halle Berry er bij, ze had het toch goed gedaan, stond zelfs bij de eerste 10 maar was er zaterdag niet. Zondagmorgen tijdens de koffie kwam ze aanzetten met de gedachte: ik speel de eerste prijs op deze overnachtvlucht. haha. Ik heb haar maar niet verteld dat het maar een dagfondvlucht was.

De duiven hebben gisterochtend allemaal in bad gezeten, ze wilden er graag in. En ik heb een Belga Magix opgestoken van Henk de Weerd. Dit is een tablet tegen het geel. Niet dat ik zeker weet of ook maar denk dat ze het geel hebben, maar na zo,n drie nachten mand kan het geen kwaad. Ze hebben nu reeds 8 keer in de mand gezeten en nog niets gehad qua medicatie. Drie weken geleden voor het laatst bij Wolff geweest, toen waren ze schoon, maar ik gok het niet, dus een Belga Magix. Natuurlijk ook alle duiven die na komen, die krijgen een Herstel Power capsule en een geel tablet. Dan kunnen ze fris en fruitig hun week weer beginnen.

Waarschijnlijk speel ik as zaterdag maar 10 of 20 stuks, even een weekje tot rust komen, de laatkomers halen de gang er snel uit, dus ff een weekje pas op de plaats en dan weer veel mee.

Ook deze week zullen weer enkele het veld moeten ruimen, geen of weinig prijs op de korte vluchten en missen op de dagfond is net genoeg bij sommigen om hun ring te moeten inleveren. Ik heb volgend seizoen maar weinig plaats. Want met 80/100 duiven spelen doe ik nooit meer, dat is geen duivensport.

Ook bij de jonge duiven zijn we er al doorheen geweest. eerst de roofvogel natuurlijk en afgelopen week ik zelf nog eens streng. Ik heb dit seizoen niets te maken met testduiven dus hoef niets te laten zitten omdat ze gekregen zijn en dus getest moeten worden. Nee, niet geweldig van bouw gaat hier weg. Ik houd van goed gemaakte duiven. Ik heb er nu nog een kleine 70. Dus 100 minder dan vorig jaar, heerlijlk. En eigenlijk is het me nog 30 teveel, maar de africhtingen moeten nog beginnen. En de roofvogel is er iedere dag,

later meer

Terug