Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 25 mei 2015

25-5-2015

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Gisteren een slechte vlucht gehad, althans voor onze jaarlingen. Zoals u weet was het een testcase, en ik kan u vertellen dat er veel door de mand gevallen zijn. Van de A ploeg en dan vooral de duivinnen was bijna alles wel terug, maar bij de B ploeg, de duiven die niet mijn voorkeur hadden voor de A ploeg...en dan vooral bij de doffers zijn nog diverse bakken leeg.

Maar dat wisten we van te voren he, niet alle duiven zijn geschikt voor 8 uurtjes of meer vliegen, en die moet je er uit filteren. Maar er komen nog dagen duiven na hoor, dat is altijd zo, en die krijgen nog diverse kansen. Vooral als ze het dit jaar al een keer hebben laten zien. de duiven die tot deze dagfondvlucht het niet deden of zelfs gewoon niet konden krijgen geen kansen meer. Niet op de vitesse met staartwind ok, maar dan ook missen op een vlucht met 8 uurtjes vliegen dan komt er wel een rood kruisje achter.

Zoals ik er nu over denk gaan ze as vrijdag niet mee, en mogen ze hergroeperen en herstellen en gaan ze over 14 dagen weer mee, maar dan alleen die duiven natuurlijk die de uiterlijke kenmerken hebben van een dagfondduif. De snelle rakkers qua stamboom gaan dan op de super vitesse en ditmaal met de klok aan hahaha.

De 2013 duivinnen en doffers waren natuurlijk allemaal op het appèl, de laatste: Goliath kwam vanmorgen. De 2013 duiven gaan zaterdag gewoon weer mee, daar zie je niets aan.

Wat ook zeer opvallen was dat naast het B hok, en dan voral de doffers maar ook de testduiven slecht kwamen of nog niet thuis zijn. Natuurlijk snap ik dat er vitesse duiven bij zaten qua stamkaart..... maar als ze het dan niet doen op hun vluchten....gaan ze toch echt een keer op een dagfondvlucht. En dat dit een grote sprong was van 300 km  met staartwind naar een pittige 8,9,10 uren vlucht, daar houd ik rekening mee met de beoordeling van deze duiven. Maar toch, veel duiven vielen door de mand.

Nu herstellen, vanmorgen zaten ze al weer in bad en op naar hun volgende testcase , en dan in 2016 een sterke groep met overjaarse duiven en het feest kan hopelijk beginnen

Terug