Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 5 mei 2015

5-5-2015

 

goedendag iedereen,

Volgens de deskundigen gaat het regenen vanmorgen, dus maar even kijken of ze los kunnen

Gaat het goed met uw duiven? Bent u tevreden tot nu toe met de resultaten? Wanneer u dit nog niet bent, bedenk dan het volgende :

1 het weer zit niet mee natuurlijk, wanneer uw hok niet helemaal gunstig staat is het er koud, en komt er geen forme en winnen uw duiven geen of weinig prijzen. Dus afwachten maar.

2 misschien zijn uw duiven niet goed genoeg? Maar wacht daar nog wel even mee, geef ze wel kansen op de vluchten die nog komen, vooral wanneer uw dagfondduiven hebt, speel ze dan straks op de 500+ km vluchten. En selecteer dan pas.

3 zijn ze gezond? Weet u dat zeker? Laat ze anders toch eens door een echte duivenarts bekijken 

4 verzorgt u ze wel goed? Krijgen ze goed voer? Genoeg voer? Krijgen ze wel eens een badje? Zijn ze luisvrij? Etc.

Dus voordat u uw duiven weg doet, of inhoud... Bekijk deze punten nog eens, en beslis dan over twee weken pas. Even geduld. 

En als u straks na het seizoen uw duiven bekijkt, pak dan het prestatie lijstje er bij, en kijk eens naar de tweede seizoen helft, de duiven die vanaf begin mei het mooie weer maken zijn vaak de beteren. En 1 advies...... Wanneer jaarlingen niet presteren....maar een achtje in de hand en qua afstamming zijn....laat ze nog een jaar zitten, ze gaan u verrassen als twee jarige.

En nog iets....wanneer duiven nog niet presteren en u weet zeker dat ze het moeten kunnen, probeer dan echt eens de Beute producten, u maakt van een trekpaard geen renpaard. Maar van een redelijke duif wel een prijswinnaar , de groep gaat gemiddeld beter presteren en met de elementen wat in het voordeel komen ze vroeg op de klep.

----------op dit ogenblik horen we verhalen over darmproblemen ( coli verschijnselen en dunne mest, en bij de oude platte mest ipv bolletjes) bij jonge en zelfs oude duiven , geef gerust eens een weekje Colicontrol over het voer en Electroboost door het water, u kent ze niet terug naar een week !👍

En even een snelle tip, stel u krijgt coli bij de jongen door stress? Heeft u Colicontrol in huis? Of moet u eerst nog bestellen? En wanneer het warme weer komt straks, heeft u elektrolyten in huis? Of moet u die week eerst nog eens bestellen? Ik heb het liever staan....dan kan ik gelijk ingrijpen en hoef niet te wachten... Soms is wachten.....te laat

Update: 08.25 uur, de duivinnen er toch uit, het is hier nog prachtig weer, ze kunnen er dus nog net even uit

Update 11.15 uur, de ouden hebben super gevlogen, ik geloof zelfs dat de forme er aan zit te komen, nog een week of twee.....en het gaat los. Zelfs het B hok begint forme te krijgen, ze vechten op de vloer en de duivinnen beginnen te koeren.

Terug