Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 2 mei 2015

2-5-2015

goedenmorgen ,

06.00 uur op vandaag, heb mijn vierde kop koffie al op. Spanning voor de vlucht, heb ik iedere week, we komen dichter bij de eendaagse fond, dus zal nu iedere week wat toenemen denk ik.

Gisteren 95 duiven ingezet voor Tongeren, de laatste Vitesse vlucht. In de club waren 670 duiven gezet. Veertig duiven meer dan vorige week, dat zie je niet vaak , overal of bijna overal wat minder en in noordwolde veertig meer, hahaha. 

Ik heb alle duiven in handen gehad, er waren veel prachtige duiven bij, goed in orde, zal vandaag een flinke strijd worden, diverse liefhebbers hadden ze heel goed.

Ydo Homma heeft mijn duiven in de mand gedaan, mijn eigen duiven doe ik nooit, ik wil geen praatjes. Gewoon je eigen duiven nooit doen !! Alle duiven zaten verdeeld in 20 manden, wij beginnen met alle manden( 20) nu op de Vitesse , dus iedereen zit in iedere mand, gewoon het eerlijkst, geen 31 duiven van 1 liefhebber in de mand hier, verdelen is eerlijker. Wanneer er straks minder duiven komen gaan we eerst terug naar bijvoorbeeld 16 manden, etc. Ze moeten wel vol natuurlijk , maar met een beetje inschatten of bellen weet je met hoeveel duiven de liefhebbers komen.

Ik verwacht dat ze vandaag tegen 09 uur los komen, dat is 08 in de natuur he, nog koud. Later meer

UPDATE de duiven worden gelost om 09.00 uur op een afstand voor mij van 234 km. aankomst tijd verwacht ik tussen 11.45 en 12.15 uur. de wind is hier in Wilhelminaoord nu zuidoost, dus jammergernoeg het minst gunstig. Let op www.f96.nl  voor TT uitslag van Friesland, en kijjk straks voor meldingen vanaf 11.30 op www.blauwband.nl

Update 13.00 uur

We hadden moeten klokken op 11.49 om de eerste te spelen, maar het werd 11.53 Jammer, Gebroeders Homma gefeliciteerd met de eerste prijs. Maar ze kwamen goed, vielen vlot tot redelijk vlot, en bijna alles is thuis. Ik had ze wat later verwacht, maar door de zuidoosten wind gingen ze aanmerkelijk sneller, de duiven kwamen allemaal vanuit het westen of zelfs noordwesten, dan zijn ze wat afgedreven. Vorige week zaten de snelsten in onze hoek, nu is het natuurlijk de polder. De eerste was de 13-306 5e getekende, en de eerste 4 of 5 waren duiven van 2013... waar ik maar 9 van heb, dat is wel leuk. De eersten waren ook allemaal van de top 20

Op naar volgende week, later meer

 

Terug