Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 6 april 2015

6-4-2015

goedenmorgen iedereen,

Het weer is minder, een beetje druilerig, maar ik heb de duivinnen er gewoon uitgedaan om 08.30 uur. Gisteren hadden ze een vrije dag, ze mochten in het hok blijven, maar vanmorgen zag ik het al......ze wilden er uit, klep open, roetsj weg waren ze. Gelukkig alles terug van afgelopen zaterdag, je weet het nooit toch op zo,n africhting vlucht. Ik las vorige week dat iemand uit Drachten al vijf duiven kwijt was op 25 km, dus dan kan er schijnbaar van alles gebeuren. Maar gelukkig hier van Deventer alles terug.

Vandaag prange suppe door het water en olympic MG mix over het voer met Beute lecithine olie. Dus gewoon het schema. Let wel op een schema is maar een richtlijn he, soms moet je er van af wijken door de omstandigheden. Maar voor liefhebbers die niet precies weten wat te doen is een schema prachtig. Hou je er dan ook aan he, niet na twee weken weer overstappen op een ander merk voer of producten, u moet het ook een kans geven.

En bij het schema...... Hoort ook elke week een bad he !!! En voor het seizoen een luisdruppel, en een regelmatig bezoekje aan de duivendokter.

En u heeft natuurlijk ook al uw manden schoongemaakt.... En van een laagje kranten of karton voorzien, met daarop tabakstelen of stro toch? We willen geen vieze poten of natte staarten bij het inmanden in de club toch? 

Later meer

Terug