Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 7 oktober 2014

7-10-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

vanmorgen koffie visite gehad uit Sneek en Haren, even lekker bijkletsen. Gewoon melkers onder elkaar.

Regen hier, de duiven zitten er midden in ( en dan in bad), lekker in de voliere.

Alles gaat hier op rolletjes, loopt lekker. Geen gekke dingen gelukkig.

Ben wel op zoek naar wat aanvulling voor het kweekhok, maar dat zullen we allemaal wel doen denk ik. Heb nu voor het kweekhok twee doffertjes van 2014 uitgezocht en 1 ex-weduwnaar van 2013 is naar het kweek. Bij de vliegers heb ik het hok vol met jaarlingen, die kunnen worden uitgetest volgend seizoen op de vluchten. In de hand zijn ze al geweest, de slechten, en matigen zijn allemaal weg ( de meesten al voor de vluchten).

Maar bij de kwekers en dat is in principe de toekomst van je hok, ben ik zo hard, misschien wel te hard. Zo nu en dan kom ik wel een duif tegen tijdens hokbezoekjes, maar die hele fijne willen ze nooit verkopen, en de anderen wil ik niet.

Op internet staan natuurlijk ook goeden qua afstamming, maar hoe zijn ze in de hand? geen idee. En dat is voor mij persoonlijk heel erg belangrijk. De afstamming moet goed zijn, uit een topfamilie, maar ook nog 8,5 in de hand en dan is het moeilijk om dat te zien op een foto die bewerkt is ook nog

Vroeger, op de verkopingen, geweldig, alle duifjes in de hand, toen konden we allemaal het verschil voelen tussen de stamvader en de nietsnut. Maar op internet lijken ze allemaal mooi

Net even een mooi dagje uit gepland voor Willem en mij, we gaan naar de Gebroeders Dekker en de Gebroeders Scheele te Zeeland. Kijk dat zijn topdagen, goede spelers, aardige mensen en topduiven. ( misschien daar nog een leuke "kweker" scoren)

 

Terug