Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 18 augustus 2014

18-8-2014

Goedendag iedereen,

alle duiven terug van zaterdag, gelukkig maar. nergens duiven kwijt geraakt, kan ook eigenlijk niet met dit weer en wind, ze moeten ziek zijn, heel slecht of onderweg gewond raken wil je nu duiven verspelen.

Prijzen winnen is een andere zaak, dat heeft meer te maken waar je hok staat, hoe de wind waait en of je duiven verduisterd zijn of niet. Jonge duiven spel is veel meer een wedstrijd in wie heeft veren, en waar woon ik, hoe blaast de wind dan kwaliteit.

natuurlijk vind ik het leuk dat ik de eerste 4 duifkampioenen heb in de club, maar dat zijn ze volgende week niet meer hoor. De gebroeders Homma en Wim van Dijk hebben ze verduisterd, en daar kun je niet tegen op, ik vind het al vreemd dat ik naar 3 weken 1,2,3,4 sta. Volgende week en de weken erna zullen deze twee hokken de eerrste 10 plaatsen over nemen. We hebben jaren gehad( toen verduisterde of belichte ik ook), dat de eerste 50 duifkampioenen van drie hokken waren. Kwaliteit? een beetje, veren? zeker weten.

Wat leuk voor mij is, dat steeds alle duiven terug komen, op de 6 vluchtten met de container ben ik geen jongen kwijt geraakt, dus zoals het nu lijkt heb ik volgend seizoen een mooie groep jaarlingen en kan de echte duivensport weer beginnen hier in Wilhelminaoord. Dit jaar deden we voor de lol enkele vluchtjes mee met een paar 2013 duiven, maar ik had al snel door dat mensen me er toch op afrekenden. Dus met twee eerste prijzen in de club, en gelukkigh geen verliezen( wel door roofvogels), heb ik ze niet meer gespeelt. ze zitten nu misschien wel al 10 weken vast.

Er zijn een paar 2013 duiven die mogen blijven en een paar die er uit gaan, zoals bij iedereen. Verder worden de 30 brodbakken aangevuld met jonge duiven. In de winter zal ik dus 30 koppels hebben, en dan met zo'n 40 duiven kunnen spelen denk ik( roofvogels he)

Op naar zaterdag, de gehele week slecht weer, dus africhten of lappen zullen we niet of misschien 1 keer doen

Terug