Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 13 juli 2014

13-7-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

het is grijs hier, de lucht zit potdicht( het is nu 10.20 uur), geen duivenweer dus. Gisteren was het gelukkig veel beter. Onze duiven zijn gelost in het plaatsje DUIVEN ten oosten van Arnhem, een pittig vluchtje. Alle vluchten vanuit Zutphen, Deventer, Ommen etc gingen zeer goed en erg snel. Maar de lossingen in Duiven ( afdeling 10 zat er en wij als afdeling 11), gingen traag.Gisteravond toch nog wat jongen weg, 1 liefhebber die ik sprak had er om 19.00 uur 7 van de 45..maar dat was een uitzondering, de rest had de meesten( 80%) thuis. Zelf hadden we tegen het vallen van de nacht, 110 stuks, en daar zijn er vanmorgen reeds zo'n 10 bijgevallen, dus ik schat dat ik nu op 120 zit van de 133 die mee waren, maar er komen vandaag en morgen nog wel weer een paar.

In de club hadden we de keuze om een uitslag te maken of niet, vorig jaar deed ik niet mee, en toen speelden veel leden mee, het was een prachtige "traininguitslag" met appart kampioenschap, nu waren er buiten mij maar twee deelnemers....de voorzitter en een jeugdlid, tja het kan verkeren

Ze kwamen heel goed naar huis, ze waren goed verzorgt en hadden geen extreme dorst, dus de afdeling met hun mensen hadden het goed gedaan. Maar in onze afdeling hebben we daar ook geen klagen over. Onze jongen had ik graag een uurtje eerder los gezien, 08.45 ipv 09.45 , maar ik begreep dat het echt niet kon. En ik was er niet bij, dus. Maar ze kwamen goed, binnen een kwartier hadden we er zo.n 40, die van de goede kant kwamen, de rest kwam hoog uit het Noorden terug, die hebben eerst de duiven van Tijnje en Donkerbroek teruggebracht( daar kwamen ze natuurlijk ook veel beter, dit was van deze lossing het eindstation, de verste afstand, en dan komen ze altijd goed), in het zuiden van deze lossing, Steenwijk, Urk etc kwamen ze aanmerkelijk minder goed, en moesten de liefhebbers na de eerste 25% van hun duiven ook naar het noorden kijken, en wachten op die stuk voor stuk duif die terug kwam.

Vanmorgen trainen ze reeds goed, alleen die paar overnachters hebben geen zin natuurlijk, das logisch hahah

Terug