Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 8 juli 2014

8-7-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen.

De jonge duiven er vandaag wel uitgehad, maar ze konden niet weg voor een lapvlucht. Het regent hier constant, het is hier NU code Rood. Afgelopen zaterdag hadden we groen, maar vandaag rood. Ze zijn weer allemaal over de antenne gelopen, zo hou ik in de gaten of ze er allemaal zijn, met zo'n groot aantal is tellen bijna niet te doen. De jongen zijn heel mooi en gezond op het ogenblik, maar dat kan zo anders zijn.  Ik hoop dat ik geen kinderziekten krijg onder deze prachtige groep, en dat ik na de vluchten nog uit zo,n 100 kan zoeken, dat zou onvoorstelbaar mooi zijn.

Twee jongen heb ik dood gemaakt, weet u nog de 722 en 706, kwamen kapot thuis, ze waren te ver heen, het licht was al uit de ogen. Ik heb ze beiden uit hun lijden verlost. Je kunt ze er soms wel bovenop krijgen, maar deze waren zover heen, dat ik mijn tijd er niet in steek.

Gisteren hoorde ik toch weer van grote verliezen onder jonge duiven, liefhebbers die na de middag hadden gelost hadden grote gaten gisteravond. Storing in de lucht? je weet het niet he.

Ze hebben wederom Prange Suppe door het water, ik geef ze nu maandag, dinsdag en woensdag Prange Suppe en twee dagen Olympic MG Mix over het voer met Beute Lecithine Olie. Ik verwen de jongen wat extra maar dat weet u, is het goed? ik weet het niet, geeft mij in ieder geval een goed gevoel.

Als het zaterdag redelijk weer gaat worden ga ik 100 jongen spelen op Duiven( ten oosten van Arnhem), maar dat kan zo weer een andere losplaats worden.

Terug