Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 21 juni 2014

21-6-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen

De duiven van afdeling 10 &11 zijn gezamelijk gelost in Gien om 07.00 uur, het is voor Wilhelminaoord een afstand van 626 km. De duiven in Tongeren zijn gelost om 08.30 uur, dat is voor onze duiven een afstand van 234 km. Iedereen veel succes.

Vanmorgen vielen er weer vroege duiven van Ruffec, reeds om 06.19 in Klazienaveen, grote klasse, ook Herman Brinkman had weer een zeer vroege duif. Gisteren in de club met good old Reind van der Weij gesproken, en zoals iedere keer verwachte hij in sector 4 geen doeve voor 10.00 uur. We waren het wederom niet eens, in de moderne tijd vallen er duiven veel vroeger, ook nu. De massa komt natuurlijk later, maar je wil niet bij de massa horen toch? je gaat uit van een vroege, en dat was vandaag voor 09.00 uur. De rest is gewoon "de massa"

Gister middag wederom met de jongen op pad geweest, het gaat gelukkig heel goed, ze zijn gezond en steeds voor mij thuis, al ben ik nog maar op 9,7 km( zuidveen), ze zien er ook heel gezond uit moet ik zeggen.

Ze krijgen nu reeds het schema van de oude duiven, en dat bevalt me goed, zo leren ze ruimschoots van te voren de smaakjes en het ritme van de waterbak. ( de waterbak verplaats ik ook steeds in het hok, ze moeten blijven zoeken.

De duiven , jong en oud, hebben nu dus het zelfde schema, makkelijk voor mij, en leerzaam voor hun

Zaterdag en zondag Electroboost

Maandag, dinsdag en woensdag Prange Suppe

Maandag en Woensdag Olympic MG Mix over het voer met lecithine olie, natuurlijk alle producten zijn van me zelf

Bij twee nachten mand krijgen de duiven ook nog een herstel power caps in de hals, en laatkomers natuurlijk ook.

Kijk nog even naar de super prestatie gister en vandaag op Cahors van Piet de Vogel, ongelofelijk, en ook hij gebruikt Beute Producten.

Succes, en let op de updates, steeds boven aan het dagboekje met tijd van melding !

Terug