Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 2 juni 2014

2-6-2014

goedendag vrienden en vriendinnen

update 14.00 uur

Vanmorgen de winterjongen na de training gepakt en op 7 km weggehad, ze deden er drie kwarter over, maar vielen toen binnen 30 seconden allemaal het hok binnen( totaal toch 60+ 45 = 105 minuten training. Net de 130 jongen uit het Dumo hok op 6 km weggehad, zijn nog niet thuis( is nu 20 minuten geleden los)

___________________________________________

Ik ben er weer bij, ik bedoel mentaal. Misschien raar te vertellen maar ik zat niet goed in mijn vel het laatste jaar, ik had soms wat sombere dagen. En volgens mij is het over, ik heb er weer plezier in, ik zie uit naar de vluchten met de jonge duiven, en naar de selectie eind van het jaar al. Vanaf vorig jaar, ook ongeveer de jonge duiven vluchten kreeg ik weer wat last van "zwaarmoedigheid"en niet iedere dag hoor, nee gelukkig niet, maar gewoon soms. En volgens mij is het gevoel weg. Ik zie de toekomst weer vol goede moed. De verkoop van de duiven heeft er een deel mee te maken, afstand doen van al je toppers, asduiven en teletekst vliegers en al je beste kwekers, dat ging me toch niet in de koude kleren zitten bleek later. Ik deed niets meer aan de duiven, althans geen gert jan beute 8,5 verzorging, nee gewoon als jan met de pet een 6,5 of 7-. Maar het is terug, we gaan er voor.

En lees mijn stukje eens van zaterdag over het foutje van het Friese Fondclub Boekje, gewoon een klein foutje in een leuk goed gemaakt boek., Ik maakte met een kwinkslag er een opmerking over, kreeg ik toch de wind van voren van mister negatief R. L., ..... Alle keren dat ik over de prachtige Friese Fondclub schreef, met zijn super idee van foto.s op een kaart van je winnaar, de gezellige feestavond( waar we vroeger altijd kwamen), dat de toppers elkaar hier ontmoeten, dat het een grote eer is op in de Fondclub de eerste te spelen, toen hoorde ik hem niet. Maar nu ik door omstandigheden een paar jaar niet ben geweest( werken) en geen bon schonk, en nu dan die kwinkslag over het verder perfecte boekje, ja toen moest ik het bezuuren, mister Negatief himzelf trok de stoute schoenen af en gaf me er van langs, toen ik vertelde over alle leuke dingen die ik al jaren schreef over de fondclub....reageerde hij natuurlijk niet meer.

Gisteren de winterjongen weggebracht, vandaag gaat alles in de mand, spannend.( wel in ploegen hoor)

Afgelopen week won Garnette haar 1e prijs, ze had al wat kopprijzen maar nu een 1e. Ze is een jong uit een speciaal uitgezocht koppel. de vader is Edison uit mijn beste Klakkweker x Figo Aske van Leo Heremans( via Hans Eijerkamp) en moeder is Funny Girl uit zoon Wondere Euro van Leo Heremans x Vegas 2, kleindochter Vechtmachine en Missouri's Girl, mijn beste duiviin ooit met 9 eersten. Dus Garnette is een nakomeling van al mijn beste duiven, en een 8+ in de hand. Ze is gemaakt voor kopwind, op de zondagvlucht miste ze haar prijs( zw wind met regen), de andere vluchten dit jaar won ze mooie prijzen, in de toekomst gaan we nog veel van Garnette horen, haar vader zit nu in Canada bij Andy Palotta !

Terug