Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 30 april 2014

30-4-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

De duivinnen zijn er uit vanaf 08.00 uur. De winterjongen zitten in de mand sinds gistermiddag, het zijn 65 van de 70 winterjongen die er nog zijn, 5 zitten er tussen de kleine jongen en natuurlijk een 15 tal opgevreten schat ik. En dan hebben we nog een paar die er uit zijn gedaan o.a de dwergduif en de duif die niet wilde trainen.

Het is mistig buiten, door de zware buien van gisteravond is het nu heel mistig, maar bij oude duiven kijk ik daar niet zo naar. Natuurlijk wel als het potdicht zit, maar gewoon mistig dan kunnen ze best los.

Zo weer even een stapel pakjes maken. Voor de post. Mensen die producten bestellen doen dan via NL20INGB0676290256  dat is mijn zakelijke ING Banknummer. Iedere dag doe ik meerdere malen aan internetbankieren en kijk of er nieuwe overschtivingen zijn. Vandaag gaat er weer een grote vracht naar o.a Dordrecht. Altijd leuk te zien we het allemaal gebruiken.

In reportages staat het meestal niet, er zijn maar enkelen die er gewoon voor uit komen, bij de rest is het sssssttttt niet over praten. Geeft niets, ik weet het, de speler weet het, en die weet dat ik mijn mond hou.

Gisteren kreeg ik een mailtje van iemand die had zijn duiven ongespoten met DHS 25%, en er waren enkelen "out" gegaan. dat wil zeggen, bewusteloos of bijna. dat klopt, is de DHS te veel of te koud dan kan dat gebeuren voor een paar seconden. Ik adviseerde die man het niet weer te doen in April maar te wachten op de mooie vluchten en dan nooit meer dan 0,2 ml te spuiten. DHS is de doorzictige vloeistof die dierenartsen wel eens inspuiten bij kopproblemen.

Terug