Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 24 april 2014

24-4-2014

Goedendag Iedereen,

Vanmorgen belde Richard van der Horst, hij was gelukkig terug uit het ziekenhuis. Een zware operatie gehad, maar gelukkig geen pijn meer. Vriend Arnold Poessenauw ligt in het Ziekenhuis, problemen met het hart, we wensen hem sterkte. En bikkel, je komt er bovenop. !

---

De duivinnen( 10 stuks) hebben vanmorgen weer lekker gevlogen, een uurtje vol gas gegeven. Ik voer ze het zelfde dan de doffers, al tijden trouwens. Net zo veel, net zo vet. Ik geloof niet meer in krap houden van duivinnen. Gewoon hard trainen en veel eten. De doffers(11 stuks) hebben ook goed gevlogen, of eigenlijk maar 9 stuks, de twee anderen zijn gewond en even in het kweekhok, morgen bij het tonen mogen ze weer in hun bak.

De duivinnen vallen binnen in het hok van de weduwnaars, maar omdat de gehele week twee bakken dicht waren( van die twee gewonde doffers), kwamen de bewoonsters steeds voor een dichte deur. Vandaag staat ook nun bak open bij binnenkomst, vanavond ook weer. Ze moeten even geprikkeld worden, en weten dat ook zij een bak mogen. Ik zet ze nu waarschijnlijk aangewezen. Motivatie.

Ik laat de duivinnen een uur eten van de Super Energie van Beijers Elite Enzymix, wanneer dan de doffers binnenkomen, pak ik het bij de dames weg.

Hoeveel voer gooi ik er in, voor 10 duivinnen? een volle bus van 600 gram, ze mogen zelf kijken wat ze willen eten in dat uur, de 1 eet alles, de andere alleen zonnebloem pitjes en hennep, alles zelf weten. Vanavond het zelfde, maar dat blijft het staat tot morgen 11 of 12 uur

-----------------

Net viel de rover weer tussen de jonge duiven, ik weet niet of hij wat gepakt heeft, 1 vloog tegen het raam, de koppel zat hoog toen ik buiten kwam.

Zaterdag en zondag BEUTE-ELECTROBOOST door het water

Maandag en woensdag PRANGE SUPPE door het water en OLYMPIC MG MIX en BEUTE LECITHINE OLIE over het voer.

Dinsdag, donderdag en vrijdag in principe niets.

Iedere dag een hand BEUTE BAK per 10 duiven

iedere dag 10% BEUTE-KORRELMIX door het voer

its simple

 

Terug