Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 8 april 2014

8-4-2014

Goedendag iedereen,

Wat een enorme hagelbui net, de doffers vlogen buiten, het ging enorm tekeer. Maar zo snel als het kwam was het ook weer weg. Nu weer stralend weer. Dan kunnen ze zich nog even droogvliegen nu.

De duivinnen hebben weer een uurtje gepakt vanmorgen, ik laat ze nog maar 1 keer per dag los omdat ik door het grote aantal jonge duiven er gewoon geen tijd voor heb. Eigenlijk wil ik ze in de avond ook een uur laten trainen, maar dat zal pas na 1 Mei gaan worden, wanneer de jongen in 1 keer los gaan. Maar zoals u weet doen we met de jaarlingen voor spek en bonen mee, de tijd geven we dit jaar extra aan de jonge duiven.

Maar wanneer we na 1 Mei nog met wat ouden spelen( 2013) , probeer ik ze toch twee keer per dag te laten trainen, dan beginnen we in de ochtend gewoon twee uur eerder en moet het allemaa lukken.

De jonge duif die nog steeds na 10 minuten trainen op de voliere gaat zitten gaat er nu uit, hij heeft zijn kans gehad, ik ben het zat. Hij gaat naar de eeuwige jachtvelden. Ook bij de kleine jongen staat me er 1 niet aan, deze lijkt gezond, maar heeft zijn schouders al een paar dagen wat opgetrokken, hij loopt ook als een oud mannetje, ook deze gaat er nu uit, jongen genoeg, en aan kneusjes heb ik niets.

Donderdagmorgen om 10.00 uur gaan we ze enten tegen paramixo, weten we gelijk hoeveel er nog zijn.

Terug