Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 4 april 2014

4-4-2014

Goedenmorgen lezers,

Op vrijdag laat ik in principe de oude duiven nooit los om te trainen, maar ach het is morgen maar een trainingvlucht. Dus heb ik ze er nog lekker even uit. Het weer is niet zo mooi hier, een beetje regen zelfs. Maar voor 16.00 uur zijn ze wel droog en kunnen ze in de mand.

De gehele ploeg van 20 duiven gaat mee, 11 doffers en 9 duivinnen. De gewonde doffer 394 natuurlijk nog niet en de zoekende eijerkampduivin 499 ook niet. Morgen en volgende week kunnen we een beetje zien of het goed zit met de kleine ploeg bestaande uit alleen jaarlingen. Niet dat ze prijs hoeven te winnen, maar gewoon of ze vlot thuiskomers zonder achterblivers hoop ik.

Gisteravond weer even bij Gunter Prange geweest, ik was er pas om 21.15 uur, de Prange Suppe was bijna op, en het gaat zo enorm hard. Veel naar Belgie op dit ogenblik, diverse echte bekende namen gebruiken het. En wat natuurlijk helemaal spectaculair veel verkocht word is de Olympic MG Mix en Beute Lecithine Olie. De Lecithine olie kwam gelukkig vanmorgen weer binnen, dus kon ik de pakjes gelijk gered maken. Enkele klanten wachten er al 5 dagen op. Maar tegen zo.n grote vraag kun je haast niet werken.

Gisteren bezoek gehad van Dick de Leeuw uit Renkum, de baas Nederland van Beijers( en het gezicht van Beijers natuurlijk), met een Deense vriend de heer Hansen. Hij wil graag onze producten gaan verkopen in Denemarken en misschien de andere noordelijke landen er bij. Heel veel vraag naar mijn producten daar.

Net om 09.45 uur arriveerde Elco Homma onze hokverzorger, hij kwam nog even snel weer wat hokken doen. Hij heeft het gemakkelijk in het kweekhok....maar moeilijker bij de jonge duiven. We hebben veel meer jongen dan andere jaren. Dat moet ook wel met een herstart.

Terug