Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 3 april 2014

3-4-2014

Goedendag iedereen

het blijft maar mooi weer, fantastisch gewoon.

Gisteren voor de laatste keer dit jaar naar Pipa geweest, weer zeer hartelijk ontvangen door het Pipa Team, ditmaal extra leuk omdat de jonge Sam Bostoen ( de hokverzorger van de P.E.C. kweekhokken), 6 eigen jongen had meegebrach om te laten keuren. Prachtig te zien zo/n jonge fanatieke melker. Hij vond het opmerkelijk dat ik bij 1 duif vertelde dat er Gaby Vandenabeele bloed in zat, dat je dat kan zien, vertelde hij nog.

En natuurlijk ook dit maal Georges Gijsselbrecht, de oom van Nikolaas en Thomas, een sterk team daatr in Knesselare.

Even een momentje moeten slikken toen ik Damon afgaf, de duif die me dit jaar op het vlieghok zoveel plezier bracht, met hele hele team aanwezig een mooie foto gemaakt. En natuurlijk 1 met Lisa, Miss Pipa 2014, dat mocht niet gemist worden.

Vanmorgen de duiven voor het verpleegtehuis in Meppel losgelaten, mijn moeder kon ze mooi zien vanuit de huiskamer daar. Doffers en duivinnen samen, ik had ze van te voren even getoond.

Morgen krijgen ze de eerste inmanding voor een opleer vlucht. En het is voor mij de eerste keer als inkorver van p.v. De Vredesduif. Reind van der Weij heeft misschien wel een milien duiven in zijn handen gehad en doet een stapje terug. Hij in inkorver geweest vanaf de jaren 50, grote klasse.

Natuurlijk houden we Reind nog wel voor alle nationale vluchten, onze gouden REIND blijft dat natuurlijk doen.

Nu is het 11.47 uur, de winterjongen zijn er 15 minuten uit, ze moeten even blijven vliegen tot 12.30 uur. De kleine jongen hebben voor het eerst vanmorgen geen eten gehad, ze gaan er straks uit, en krijgen eten rond 16.00 uur wanneer ze er in moeten, zal even wennen zijn voor ze.

Er kwam net een leuke vraag binnen: kan ik nu nog beginnen met het BEUTE SYSTEEM?  Natuurlijk, dat kan ten allertijde, u kunt zeer gemakkelijk overstappen op het systeem. Begin er dan op een zaterdagavond na thuiskomst van de duiven mee, en de week erna staan ze er al prachtig voor en zijn ze er aan gewend. Dus gewoon beginnen. Ook als het de eerste weken met uw systeem niet goed gaat...stap gewoon over, geen enkel probleem

Terug