Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 20 maart 2014

20-3-2014

Goedendag iedereen,

De 20e Maart alweer. Het gaat hard, voor we het weten zijn we aan het inmanden voor de eerste vlucht. Bij ons zal het dit jaar een rustig jaar worden, we zetten wel een paar duiven, natuurlijk om ervaring op te doen voor volgend seizoen( ze zijn dan de ouden), maar verder een rustig jaar.

Met de jongen zal het dit jaar ook een zeer rustig jaar worden, althans in de zin van verduisteren en of verlichten. We doen dit jaar helemaal niets, we laten ze gewoon hun gang gaan met ruien. De natuurlijke weg zeg maar.

Zoals u reeds jaren weet , geven we geen of zeer weing medicatie aan oude duiven. In de laatste 4 seizoen 1 keer een geeltablet, verder geen enkele medicatie(natuurlijk de enting paramixo maar dat is verplicht).

Bij de jonge duiven doe ik het anders, hier griijp ik in wanneer ik denk dat het noodzakeljk is. Ook de omtsmetting na de vluchten doen we gewoon. De jongen moeten zo fit zijn, en niets mag in de weg staan om thuis te komen. En dat is het enige wat ze hoeven doen, thuiskomen.

De jongen hebben bij het spenen allemaal een geeltablet gehad, en ze hebben een natuurlijke Prange Suppe kuur gehad. Hiervan zijn ze enorm gaan donsen, en trainen. Ze vliegen goed.

Wel veel last hier van de roofvogel hier. Van de 26 jaarlingen zijn er nu reeds 6 opgevreten, de jongen zijn ook reeds diverse malen aangevallen, hoeveel weg zijn weet ik niet, ik tel niet. Maar dat het minder worden iedere dag zie ik wel. De eerste is reeds gemeld, door angst naar Dedemsvaart gevlogen, ga hem vandaag even halen.

Terug