Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 3 januari 2014

3-1-2014

Goedendag iedereen,

Hier zijn al een flink aantal jongen geringd bij de kwekers. De jongen van de vliegers nog niet, deze zijn een week later gekoppeld. Het zijn mooie ringen dit jaar in de kleur goud. We gaan dus voor goud dit jaar.

Op maandag en woensdag krijgen ze Prange Suppe door het water, en wanneer er op dinsdag en donderdag nog in de bak staat moeten ze het eerst opdrinken, ik gooi niets weg. In principe kunnen ze dus vier dagen per week prange suppe drinken. Op deze twee dagen doe ik ook Olympic MG Mix over het voer aangeplakt met Beute Lecithine Olie

En iedere dag verse Beute bak, nu ze jongen hebben gaat het extra hard, ze eten als turfgravers zeggen we hier. De Beute Korrelmix doe ik door het voor, op dit ogenblik een 20% van het voer( 1/5) bestaat uit korrels.

De jongen liggen te blinken in de pan. Die van de Vechtmachine heb ik na het ringen verlegt. En waar èèn jong lag heb ik ze ook samen gevoegd na het ringen.

Alle duiven gaan in Februari 2014( 10 Februari) op internet, dus ik kan er nog een mooie ronde voor mezelf uit kweken.

Alles heeft gelegd, zelfs het oude 2004 duivinnetje weer( Hikari), ook zij gaat verkocht worden met een laat jong van haar zelf( september 2013). We hebben de DNA uitkomsten binnen, en ze is van haar. Ook van de oude Royal Exposure ( 2002) klopt als een bus. Geweldig. De jongen worden dan verkocht en de koper krijgt er de bejaarde bij.

Later meer, prettig weekend vast

Terug