Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 18 augustus 2013

18-8-2013

Goedenmorgen iedereen,

Gisteren een fijne duivendag gehad, duiven kwamen goed naar huis. 1 doffertje moet nog komen, dus dat gaat nog van de 30( deze was al eens eerder een dagje onder zijl). In de club hadden we met 30 mee tegen 312 duiven 3 stuks bij de eerste 10 en 8 bij de eerste 30 dus in de 1e 10%, dus goed genoeg. En dat in de week met zo weinig tijd voor de duiven door operatie moeder Beute en iedere dag naar Groningen, sommige dagen kwamen de duiven er niet eens uit.

De oude duif die we mee hadden was onze 2e duif en houd hopenlijk haar Asduif kampioenschap in de afdeling vast, we zullen even afwachten.

Op de afdelingsite stond dat het redelijk goed ging met de jongen dit jaar qua verliezen, in het noorden zeker, daar zijn geen verliezen, maar hier toch eens de aantallen duiven op de zelfde vlucht ongeveer van de laatste 10 jaar, dus beginnende 2004 naar nu 2013:

2700, 1833, 2341, 2945, 2441, 2191, 1585, 1786, 1627 en dan nu 1239... is toch veruit het minste aantal.

Er moet nu eens een groot onderzoek komen naar verliezen bij jonge duiven, naast al die bonnenverkopen voor goede doelen, ook eens een nationale bonnenverkoop waarvan de opbrengst naar ons zelf gaat !!! naar onderzoek, verdwijnen jonge duiven !

Vanmorgen kwam er het volgend mailtje, en dat is leuk na zo'n akelige week:

Hoi Gert-Jan,

 

Een berichtje uit Uitgeest om te laten weten dat ik sinds mijn start in 2009 op de dagfondvluchten regelmatig dingen die jij aanhaalde in jouw columns heb overgenomen en verwerkt heb in de verzorging en voorbereiding van mijn dagfondploegje. Ik speel met gemiddeld 12 duiven op de dagfond en heb mbv.  jouw  tips/adviezen (en Herstel power en Beute sport) eigenlijk direct vanaf de start mee kunnen komen in mijn rayon (afd. 6 rayon B) met in 2012 en 2013 een 1e kampioenschap onaangewezen en een 2e hokkampioenschap op de dagfond. Omdat ik ivm. mijn privé ( wij hebben 2 kleine kinderen) ervoor gekozen heb om alleen maar dagfond en jonge duiven 1e toer te spelen ben ik niet verplicht om wekelijks in te korven en elk weekend van maart t/m september met duiven bezig te zijn.  Dit jaar is het helemaal leuk gegaan met van de 6 dagfondvluchten 3 maal een teletekstvermelding en een 1e NPO op Argenton.

Misschien is het voor jou leuk om naast vervelende mails die je ook ongetwijfeld zal ontvangen ook eens iets te horen/lezen van iemand die met plezier jouw stukjes leest en hier ook daadwerkelijk voordeel aan heeft gehad.

 

Vriendelijke groeten,

Ron van Rijn

update 12.17 uur

Vanmorgen kwam de 417 terug. u zult denken 417? Ja FURIOUS, de 417 dus. Ik kweekte dit jaar uit Triller x Vanity het evenbeeld van De VECHTMACHINE, de 417 !, hij ging nooit mee, niet op training en niet op de vlucht, gewoon nooit omdat hij twee druppels water zijn broer is, de wereldberoemde VECHTMACHINE, in uiterlijk, kleur, ogen en maniertjes. Dus nooit in de mand. Maar afgelopen vrijdag avond, kon ik het toch niet laten, èèn keer moet hij toch een mand van binnen zien.... en wat dacht u? weg, gister niet thuis. Maar vanmorgen zat hij er, tussen de oude duiven, zo van:  Ik ben er, maar DENK ER OM.SPEEL MIJ NOOIT MEER, IK BEN GEBOREN KWEEKDUIF !!!! hahaha

Vanmorgen ook nog mensen gehad uit omgeving grens drenthe/groningen met 22 duiven. Ze zagen er slecht uit, 4 duiven waren goed genoeg. en 3 twijfelgevallen. Maar....er zit verbetering aan te komen, we hebben overleg gehad, dit MOET ANDERS !

Terug