Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 26 juli 2013

26-7-2013

Goedendag iedereen,

Ik denk niet dat we jonge duiven mee doen morgen. Ik laat me er niet over uit wat anderen zouden moeten doen of beslissen,ieder voor zich maar zo ik nu denk om 07.50 uur. Gaan er geen jonge duiven mee.

Update 16.54 uur.

Weer thuis van een dagje Winschoten. we zijn op bezoek geweest bij de heer Koning aan het Zuiderveen aldaar. Het was voor ons ook nieuw om deze hoek van Nederland te bezoeken. Noordoost groningen( dus eigenlijk nog achter Winschoten) staat toch bekend als een appart stukje Nederland. Ook qua duivensport is dit heel anders dan grote delen van Nederland. Ze moeten hier ook niets hebben van keurders zoals mij, laat staan ze eens horen spreken. De drie keer dat ze me in het "noordoosten" geboekt hebben, hebben ze me weer "afgeboekt". Dus ik kom hier nooit. Maar nu dan toch, dus vanmorgen om 09.30 kwamen we aan bij de heer Koning. Zo'n 80 duiven bekeken, de hokken gezien en het systeem besproken. De stam duiven die er zat was Vitesse Midfond, veel lange staarten( zwakke ruggen en of bovenstuit), maar toch enkele uitzonderingen. De beste prestatiies van deze zeer aardige man waren op de midfond. Langer dan 5/6 uurtjes vliegen moest eigenlijk niet. We hebben ze allemaal bekeken en er ons oordeel over gesproken, de nieuwe aanwinsten van Bert Camphuis waren heel goed, en de 4(vier) van Stuut uit Oude Pekela hadden allemaal een 8. Dit waren ook veel betere duiven voor de allround en of dagfond. Maar alles was prima geregeld en om 15.45 uur waren we weer thuis.

De vlucht morgen

De L.C. heeft besloten naar een kortere vlucht te gaan, prima denk ik. Duiven zal het gaan worden 100 km. Oude en jonge duiven gelijk los en de afdeling in twee gesplitst, èèn deel naar Duiven en èèn naar Heino als ik me niet vergis. We doen wel mee, hoeveel weet ik nog niet. De auto is er pas om 19.50 uur dus nog tijd zat.

Terug