Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 15 juni 2013

15-6-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Vandaag weer zaterdag. De dag van Sint Vincent. waarschijnlijk zullen er wel heel vroeg duiven gaan vallen, (dit dagboekje heb is gisteravond reeds geschreven). Voor ons is St. Vincent 1165 km. We hebben geen duiven mee, we zijn geen maraton liefhebbers. Een aantal jaar geleden( 2009) kocht ik 16 "fond" duiven, in 2010 speelde ik er 4 op Bordeaux dat ging prima, maar eind 2011 heb ik ze maar snel weggegeven aan Wim Pasman Eefde. Niets voor mij dat lange wachten. Ik slaap namelijk niet wanneer de duiven in de mand zitten. En op de grote fondvluchten zou ik dus niet slapen van dinsdag t/m vrijdagnacht, en dat is me te lang.

We hebben zelf 30 duiven mee op de midfond. De rest van de duiven( 28) en twee gewonden worden vanmorgen om 08.00 gelost op de losplaats "De keutel" te Nijkerk aan de A28 tegenover shell station Vanenburg. Waarom het losplaats de Keutel heet moet u maar eens aan grote Willem Heinhuis vragen.

Gisteren 6 zakken maiskolven binnen gekregen van Marcel Sangers !!!! Voor iedereen beschikbaar, hij heeft 4 of 5 vrachtwagens vol laten komen. Er was jaren niet aan te komen , maar nu eindelijk voor iedereen ! Dus bel en bestel 06-27 130 100  Voor op de grond bij uw jonge duiven !! Nu er in het hele jaar laten liggen !!!

update 11.09 uur

De duiven vanuit "de Keutel" maakten een snelheid van 1830 mpm, ze kwamen op twee na tegelijk thuis. De laatkomers bijna een uur later ;)

Ik zag net al weer heel veel Beute Producten gebruikers bij de Teletext duiven van St. Vincent. Prachtig om dat te zien. Veel van liefhebbers gebruiken de Olympic MG Mix twee tot zelfs 4 x in de week en bijna allemaal hebben ze de Herstel Power Capsules !!! En opvallend veel mensen die nu op TT staan gaven ze op maandag en dinsdag nog een capsule ( en nu natuurlijk bij thuiskomst)  Iedereen van Harte Gefeliciteerd. En de Heer Romkes te Urk in het bijzonder ! 5.55 uur  een duif op Urk Prachtig !!

Terug