Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 19 mei 2013

19-5-2013

Goedendag vrienden en vriendinnen,

afgelopen week kreeg ik een mailtje van een sportvriend die vertelde dat zaterdag 18 mei het zelfde zou kunnen gebeuren dan op 5 mei 2012. Niet helemaal het zelfde want het "weer" was gister beter dan op 5 mei 2012 maar toch, de zonnekracht en vooral de storing die dat geeft aan de orrientatie van duiven gaf hem het zelfde beeld dan 5 Mei vorig jaar( rampvlucht afdeling 1 en 11, de rest niet gelost).

Natuurlijk krijg ik wel vaker mailtjes, soms wel 100 per dag, maar toch deze bleef wat hangen. In de club vertelde ik er vrijdag over. Zaterdagavond( gisteravond dus) hebben ze het er nog even over gehad, zou het dan toch?..... je weet het niet he. Heel nederland pakte gisteren slecht, en vooral veel goede hokken kregen ze traag. Ik hoef geen namen te noemen, maar kijk in afdeling 10 naar de kopstukken en hun voorberreiding voor de dagfond... 20/30% prijs sommige. Maar sommige nog geen 30% thuis zelfs bij het klok afslaan.

Hier het zelfde beeld hoor, gister avond hadden we er 30 van de 58 en nu vanmorgen om 09.00 uur stond de teller op 45 van de 58, vanmorgen om 08.15 zaten er reeds 10 op me te wachten. De geslachten zitten nog lekker samen. Nog 13 stuks moeten komen, de toppers zijn er allemaal weer op èèn na de 11-737 maar het is nog vroeg ( 09.16 nu) , dus kan nog he.

Onze uitslag was slecht, gewoon slecht, veel liefhebbers die op andere zaterdag achter me zitten zaten er nu voor in het ACG, maar natuurlijk is ook dat heel mooi, niet alles hoeft voor die 3 of 4 man te zijn. Nu eens totaal andere spelers is goed voor de sport. Maar denk wel, als de eerste weken slecht waren bij u en gisteren ook..... dan is er echt iets mis.

De duiven hebben nu reeds Prange Suppe in het water, ik doe het nu tot en met woensdag. Over het voer natuurlijk wat extra Herstel Power en Beute Sport, we hebben volgende week een dagfondvlucht en dan moeten ze weer redelijk er "bij zijn".

Vanaf afgelopen maandag heb ik de lampen aan van 05/23.00 uur. In het verleden had ik steeds de eerste week een matige slecht vlucht, na het beginnen met bij te lichten, maar nu, met deze rare vlucht, storing, laat los, zwaar bewolkt en bijlichten was het misschien iets te veel van het goede in èèn week. En de gezamelijke training op donderdagochtend..... Tja, het is nu na praten hè. We zullen het nooit weten.

update 11.10 uur

50 stuks zijn thuis !!!! nog 8 te gaan. bij de duivinnen mist er nog èèn, dus de andere 7 u raad het al, zijn doffers. Van de 8 die ik eigenlijk niet zou spelen missen er nog 2. Ze komen opmerkelijk fit thuis, geen vodden, neen gewoon goed in het vlees. Ze kunnen donderdag gewoon weer mee, zo als het nu lijkt. Maar dan komt de vraag: gaan we dat doen??? Nee natuurlijk niet, donderdag maken we echt een keuze en waarschijnlijk alleen duivinnen. De 11-737 is er ook weer Ellenka-T , nog èèn jaarling duivin mist de rest dus jaarling doffers. Alle ouden zijn thuis.

update 11.50 uur

Er blijven nog steeds duiven komen, nu 52 van de 58 thuis

Terug